Brânza ne face fericiți, arată un studiu

foto: Freepik
foto: Freepik

Un studiu recent realizat în China, care a implicat analiza genetică a milioane de europeni, a scos la iveală legătura dintre consumul de brânză și starea de spirit.

O analiză genetică recentă indică faptul că alegerile legate de stilul de viață, precum consumul de brânză, ar putea avea un impact semnificativ asupra stării de bine. Așadar, consumul regulat de brânză pare să contribuie la sporirea sentimentul de fericire, ceea ce poate îmbunătăți calitatea vieții, notează Science Alert.

Trăim mai mult dacă suntem fericiți 

Studii anterioare au demonstrat că fericirea poate influența procesul de îmbătrânire, chiar mai mult decât fumatul. Cercetătorii au folosit o metodă numită randomizare mendeliană pentru a investiga modul în care bunăstarea mentală ne influențează genele și sănătatea generală. Analizând date din opt seturi de date europene diferite, aceștia au descoperit că starea de spirit pozitivă poate contribui la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Echipa de cercetare a luat în considerare și alți factori care ar putea influența legătura dintre sănătatea psihică și ce fizică, inclusiv obiceiurile de viață, comportamentele, aspectele fizice și bolile. Surprinzător, cei care au raportat un consum mai mare de brânză și fructe au avut tendința de a obține scoruri mai bune la capitolul sănătate mintală. Consumul de brânză a fost asociat cu o autoevaluare pozitivă a sănătății și o durată de viață mai mare, în timp ce fumatul a avut un efect negativ.

Deși alimentele bogate în grăsimi sunt adesea considerate nesănătoase, consumul moderat de grăsimi lactate, precum cele din brânză, poate aduce beneficii nebănuite. Unele studii au asociat consumul de brânză cu îmbunătățirea funcției cognitive și activarea serotoninei din creier. Totuși, cercetări suplimentare sunt necesare pentru a înțelege de ce brânza ne dă o stare de bine dar și pentru a explora potențialele avantaje pentru sănătate ale diferitelor tipuri de brânză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel