Brânza "Pule" face senzație peste tot în lume. Iată de ce este atât de iubită și ce o face atât de scumpă.
Un top al celor mai scumpe alimente din lume a fost centralizat recent de BBC şi retail.ro, și cuprinde nu numai celebrul şofran sau inegalabilele trufe, dar și alte produse mai puțin cunoscute.
Chiar dacă are un nume care în limba română nu sună prea prietenos, brânza "Pule" este unul dintre cele mai scumpe produse alimentare din lume.
Brânză Pule este cea mai scumpă brânză și are un preţ estimat la peste 1.000 de euro per kilogram.
Brânza este produsă din lapte de măgăriţe care cresc într-o mică rezervaţie naturală din Serbia.
Costul uriaș al brânzei este din cauză că la realizarea unui singur kilogram de brânză sunt necesari 25 de litri de lapte, care se produc cu dificultate, pentru că, într-o zi, o măgăriţă se poate mulge doar de trei ori, iar cantitatea de lapte pe care o oferă e puţin sub cantitatea unei căni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu