În perioada iulie-august 2017, InfoCons - Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe etichetele produselor tip brânză topită existente pe piața românească.
În cadrul studiului, au fost analizate etichetele a 14 produse tip brânză topită, achiziționate în mod aleatoriu și anonim de către reprezentanții InfoCons de pe teritoriul țării.
În ceea ce numarul de E-uri conținute de produsele ce au facut obiectul studiului, acesta variază între 0 si 9 E-uri, astfel:
Pentru a afla mai multe detalii privind semnificația E-urilor (categorie, mod de utilizare, doza zilnică admisă precum și recomandări), puteţi accesa: Știi ce consumi? 16 tipuri de E-uri regăsite în produse tip brânză topită.
În ceea ce privește conținutul de glucide, produsele au în componență între 1.04 - 7.17 g/100g, iar zaharurile au o valoare cuprinsă între 0 – 7 g/100g. Totodată, conținutul de grasimi variază între 8 și 21.1 g/100g. Conținutul de sare are valori cuprinse între 0.65 – 2.6 g/100g. În ceea ce privește conținutul de alergeni, toate produsele conțin lapte sau produse derivate din lapte, iar un produs conține ou, se precizează într-un comunicat remis DC News.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu