Brânza topită poate fi nocivă pentru copii, fapt pentru care consumul ar trebui să fie limitat. Cum le afectează sănătatea.
Publicitate
Acest aliment poate deveni toxic, în cantităţi mari. Poate să mărească nivelul de fosfor din organism, provocând un dezechilibru în organism. Brânza topită este unul dintre cele mai procesate sortimente, are un conţinut redus de calciu şi cantităţi foarte mari de sare şi grăsimi. Brânza topită se obţine prin încălzirea mai multor tipuri de resturi de brânzeturi şi margarină, adaugându-se săruri de topire, scrie adevarul.ro.
Sărurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333).
"Cu cât este mai măturată, cu atât este mai bine, pentru că proteină care de obicei e cazeina, e un conglomerat care nu poate fi digerat. Prin maturare, brânză se descompune în molecule mici, uşor de absorbit, şi deci este digerata mai bine", a fost de părere dr. ing. Nastasia Belc, potrivit stirileprotv.ro.
Vezi și: Dieta șoc. Slăbești rapid 10 kilograme!
"Sistemul lor nervos este în creştere şi are nevoie de grăsime alimentară. Din cauza aceasta copiii mici au 55% raţie de grăsime în aportul zilnic. Nu faceţi greşeală să le daţi copiilor lucruri dietetice, să le daţi lapte semidregresat, să eliminaţi alimentele bogate în grăsime cum ar fi caşcavalul", spune dr. Mihaela Bilic, medic primar în diabet şi boli de nutriţie.
Caşcavalul este o brânză opărită la 75 de grade Celsius, apoi maturat în combinaţie cu micro-organisme, care ajută sistemul imunitar.
Vezi și: Rețete mâncare post. Plăcintă cu spanac și ciuperci. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu