Braşov: Au existat depăşiri punctuale, dar poluarea nu a fost continuă pe râul Olt, au confirmat reprezentanţii SGA

Poluarea de pe râul Olt nu a fost una continuă, fiind înregistrate depăşiri punctuale ale pragului la anumite substanţe, a declarat, marţi, Dorin Pomîrleanu, inginer şef la SGA Braşov. 

"Au fost nişte sesizări, unele confirmate, altele nu. (...) Au existat depăşiri punctuale (ale pragului la anumite substanţe - n.r.), însă nu a fost o poluare continuă", a precizat marţi, după şedinţa Colegiului Prefectural, inginerul şef de la SGA Braşov, Dorin Pomîrleanu.

Precizările au fost făcute în contextul în care, în ultimele zile, au apărut în spaţiul public informaţii potrivit cărora, de la sfârşitul lunii iulie, pe râul Olt, inclusiv în judeţul Braşov, au fost descoperiţi peşti morţi, fără a se cunoaşte cauza exactă. Autorităţile de mediu au luat în calcul mai multe ipoteze, una dintre acestea fiind poluarea, motiv pentru care, în cauză, ar fi fost deschis un dosar penal. 

Reprezentantul SGA Braşov a prezentat marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural, activitatea instituţiei pe primul semestru al anului, prilej cu care acesta a menţionat că, în 2019, au fost continuate şi finalizate cele patru lucrări de investiţii din bani guvernamentali, realizate ca urmare a inundaţiilor din 2018 şi anume apărarea de mal pe pârâul Timişul Sec - Braşov, Digul de la Comăna, apărarea de mal pe Bârsa în zona Bod şi respectiv lucrări de refacere în amonte şi deal în zona Bod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel