Braşov: CJ alocă 700.000 de lei pentru un pod avariat la inundaţii la Jibert şi construirea subunităţii de pompieri de la Homorod

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a alocat, joi, suma totală de 700.000 de lei, din fondul de rezervă al judeţului pentru finanţarea unor lucrări de înlăturare a efectelor calamităţilor naturale în comuna Jibert, respectiv de construcţie a noii subunităţi de pompieri de la Homorod, scrie Agerpres. 

"În urma procesului verbal realizat de Instituţia prefectului, împreună cu comisia abilitată pe partea de situaţii de urgenţă, am intervenit şi am creat o practică din acest punct de vedere, când am avut situaţii de calamităţi să intervenim în sprijinul localităţilor din judeţul nostru, deşi aceste sume ar trebui să vină de la bugetul de stat, pentru că nu avem resurse foarte mari la nivelul judeţului. Dar, într-o primă etapă, pentru a putea să înceapă nişte proceduri de achiziţie, pentru reabilitarea anumitor zone, am încercat să venim în sprijinul fiecărei localităţi care s-a confruntat cu astfel de situaţii", a declarat, după şedinţă, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Potrivit documentelor adoptate de consilieri, pentru comuna Jibert a fost alocată suma de 200.000 de lei pentru refacerea unui podeţ din intravilanul localităţii, avariat în urma inundaţiilor de la începutul lunii iunie, iar pentru comuna Homorod - 500.000 de lei pentru construcţia noii subunităţi de pompieri. Lucrările de construire a subunităţii au început anul trecut, finanţarea fiind asigurată de Primăria comunei Homorod şi de Consiliul Judeţean Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel