Braşov: Consiliul Judeţean va cofinanţa dotarea cu aparatură a spitalelor cu până la 50% din valoarea investiţiilor

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat, joi, cofinanţarea cu fonduri în cuantum de minimum 10% din valoarea investiţiilor propuse de mai multe unităţi medicale pentru anul viitor, fiind vorba, între altele, despre achiziţia de aparatură la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Dr. I.A. Sbârcea", la cel de Pneumoftiziologie şi cel pentru copii, scrie Agerpres. 

Totodată, consilierii judeţeni au în plan reînfiinţarea bucătăriilor la patru dintre unităţile spitaliceşti mari ale judeţului, care, în prezent, au externalizate serviciile privind asigurarea mesei pacienţilor.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a declarat, după şedinţa plenului forului judeţean, că, în unele cazuri, aceste sume se vor ridica până la 40-50% din valoarea investiţiilor, el menţionând Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde se doreşte dotarea Secţiei de cardiologie şi dezvoltarea compartimentului de Cardiologie intervenţională.

"Până acum, am aprobat o cofinanţare de maximum 10% din valoarea proiectelor respective, pentru că ne-am dat seama că sumele alocate de Ministerul Sănătăţii sunt mai mici decât valoarea echipamentelor respective şi atunci, pentru a nu pierde această resursă, am considerat necesar să cofinanţăm, chiar până la 50% dacă este cazul - şi sunt situaţii de acest gen la SCJU - pentru a putea să cumpărăm echipamentele necesare. (...) Este ultima perioadă în care mai putem aproba lista de investiţii, este închiderea de buget şi, ca o măsură de precauţie, am făcut în aşa fel încât pe toate procedurile care sunt în derulare la spitalele judeţene, acestea să nu sufere pentru că nu sunt fonduri suficiente", a afirmat Veştea.

Preşedintele Comisiei de sănătate a CJ Braşov, Andrei Cardaş, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că membrii acestei comisii propun renunţarea la serviciile de catering şi refacerea bucătăriilor la patru dintre spitalele braşovene clinice: Spitalul judeţean, cel de Psihiatrie şi Neurologie, cel de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie.

Conform consilierului liberal, în acest fel se asigură nu numai o calitate mai bună a hranei, ci se vor şi evita eventualele procese în instanţe, în cazul unor neînţelegeri cu firmele care au preluat, prin externalizare, datorită faptului că angajaţii respectivi vor fi în subordinea CJ.

Procedurile de achiziţie ar urma să fie demarate la începutul anului viitor şi, potrivit lui Cadaş, într-un an şi jumătate, toate cele patru spitale ar putea să aibă bucătării proprii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel