Braşov: Pentru anul viitor ar putea creşte sumele cu care municipalitatea finanţează proiectele culturale

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a anunţat, luni, că doreşte să mărească, pentru anul viitor, sumele destinate cofinanţării proiectelor culturale, cu condiţia să existe propuneri din partea ong-urilor.

Edilul a spus că ia în calcul inclusiv o dublare a sumei alocată anul acesta, cu condiţia "să existe proiecte", scrie Agerpres.

"Mărim plafonul, însă trebuie să plecăm şi de la ceea ce există ca instituţii publice de cultură - Filarmonică, Teatru, Teatrul de Copii, şi să completăm cu parteneri pe care putem să-i aducem alături de noi. Mi-aş dori să fie cât mai mulţi, ca să avem de unde selecta. (...) Putem vorbi şi de o dublare, condiţia este să existe parteneri şi să fie într-adevăr evenimente culturale. (...) Şi apoi, noi finanţăm actul cultural şi artistic, nu facem finanţări de natură logistică", a afirmat Scripcaru.

Primarul a adăugat că, în condiţiile în care "nu se vede o perspectivă în ce priveşte adoptarea bugetului", se poate lua în calcul inclusiv o precampanie de depunere de proiecte.

Anul acesta, un număr de 16 proiecte culturale au primit o finanţare totală de 1,14 milioane de lei. Au fost depuse în total 25 de propuneri, restul nerealizând punctajul, iar plafonul a fost de 2 milioane de lei.

Ghidul de finanţare pentru proiecte culturale a fost lansat de municipalitatea braşoveană în anul 2010, cu scopul de a încuraja şi susţine iniţiative independente. Finanţările, nerambursabile, se acordă numai pentru proiecte culturale care se derulează în municipiul Braşov, nu pot depăşi 80% din bugetul total al fiecărui proiect şi nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel