Brazi de Crăciun scoși la vânzare, contaminați cu pesticide. Unde s-au descoperit nereguli

foto: Freepik
foto: Freepik

S-au descoperit pesticide la o analiză atentă a brazilor de Crăciun scoși la vânzare în piețe!

Un studiu realizat de Federația pentru Mediu și Conservarea Naturii dezvăluie că mulți dintre pomii de Crăciun vânduți în Germania sunt contaminati cu pesticide. Dintr-un eșantion de 19 pomi examinați în laborator, s-a constatat că 14 dintre aceștia conțineau 15 substanțe active diferite, multe dintre ele fiind interzise în Uniunea Europeană, scrie bnnbreaking.com.

BUND, organizația de mediu, a emis un avertisment cu privire la utilizarea de erbicide, insecticide, fungicide și alte substanțe active neautorizate în procesul de cultivare a pomilor de Crăciun pe plantații. Organizația exprimă îngrijorarea că nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce privește protecția biodiversității și a mediului, comparativ cu rezultatele testelor realizate acum trei ani.

La patru dintre brazii cumpărați în diverse state federale din Germania au fost descoperite pesticide neautorizate în Uniunea Europeană sau pentru utilizarea în cultivarea pomilor de Crăciun. Organizația pentru Mediu și Conservarea Naturii (BUND) susține că vânzarea acestor arbori ar trebui să fie interzisă și a anunțat că va informa serviciile fitosanitare responsabile din statele afectate cu privire la această problemă.

În România mulți "brazi de Crăciun" sunt de fapt, molizi

Parcul Național Retezat a postat în online un avertisment prin care oamenii sunt informați cu privire la diferențele vizbile între brad și molid.

"Să știm ce să-i cerem lui Moș Crăciun. Mulți "brazi de Crăciun" sunt de fapt, molizi. Recapitulăm: ace ascuțite și înțepătoare = molid; ace boante și neînțepătoare = brad. De Sărbători vă recomandăm să folosiți arbori de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați foarte ușor la începutul anului viitor. Pentru a fi apți pentru replantare, arborii de Crăciun trebuie ținuți în casă, pe perioada Sărbătorilor, departe de sursele de căldură, să fie udați zilnic și să fie pulverizată apă peste ace."

                                                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel