Ministerul Educației Naționale a anunțat modul în care se va face recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru cetăţenii britanici, după Brexit.
Publicitate
Pe durata perioadei de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, recunoaşterea diplomelor şi a calificărilor profesionale obţinute de cetăţenii britanici şi membrii acestora de familie se realizează în aceleaşi condiţii aplicabile cetăţenilor UE, conform reglementărilor europene şi naţionale în materie.
Cetăţenii britanici şi membrii lor de familie continuă să beneficieze de acelaşi tratament aplicabil cetăţenilor unui stat membru UE şi membrilor acestora de familie pentru a putea studia sau lucra în România, drepturi care decurg din legislaţia UE privind libera circulaţie a persoanelor.
”După încheierea perioadei de tranziţie, recunoaşterea academică şi profesională se va realiza în conformitate cu procedurile stabilite pentru cetăţenii terţi, cu respectarea prevederilor Convenţiei de la Lisabona şi a celorlalte reglementări în materie.
Pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziţie, recomandăm tuturor cetăţenilor britanici şi membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoaşterea studiilor!”, se arată într-un comunicat de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu