Brioșele, cu aromă de pizza, se prepară rapid și se servesc ca și aperitiv sau ca și gustare. Sunt niște gustări rustice, care pot fi consumate, pe canapea, însoțite de un pahar de vin, în timp ce vizionați un film.
Brioșe cu aromă de pizza, ingrediente:
2 ouă,
100 grame de făină,
30 grame de ulei de măsline,
8 grame praf de copt,
80 grame brânză afumată,
50 grame șuncă,
1 linguriță pastă de roșii
oregano și sare.
Într-un bol, amestecați făina, praful de copt, oregano și un praf de sare. Separat, amestecați ouăle cu uleiul de măsline și pasta de roșii, apoi adăugați-le în bolul cu făină.
Frământați până obțineți un amestec omogen.
Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie
Se adaugă brânza afumată și șunca, tăiată cubulețe, și se amesteca bine. Aluatul se distribuie în formele de brioșe, care se coc în cuptorul preîncălzit la 180°, timp de douăzeci de minute.
Brioșele coapte se scot din cuptor și se lasă la răcit. Se pot servi reci sau clade. Poftă bună!
Deseori, fructele, legumele, brânzeturile și alte alimente ajung, inevitabil, la gunoi după câteva zile, dacă nu le consumăm. Cei care iubesc mâncarea pot fi creativi în bucătărie, folosind alimentele rămase în frigider și evitând, astfel, risipa de alimente.
Dacă în frigider au rămas legume și mere, puteți pregăti un desert cu adevărat delicios. În acest fel, nimic din ceea ce ați cumpărat nu va fi aruncat.
Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită
Rețeta pe care o prezentăm este o prăjitură moale și gustoasă, care poate fi preparată într-un timp foarte scurt, folosind alimentele care se afla la frigider.
Iată ingredientele necesare:
un dovlecel dat prin răzătoare,
mere date prin răzătoare,
2-3 morcovi dați prin răzătoare
un pahar de smântână;
un pahar de făină;
zahăr pudră;
chipsuri de ciocolata;
jumătate de pahar de nucă de cocos rasă;
jumătate de pahar de ulei de măsline;
jumătate de pahar de alune zdrobite,
3 ouă;
1 plic praf de copt;
sare, scorțișoară și puțin zahar vanilat.
Pregătirea acestui desert este foarte rapid. Într- bol de pun cele trei mere care se amestecă bine cu un praf de sare, zahărul vanilat și praful de copt. Adăugați, pe rând, merele rase, dovlecii și morcovii rași.
Urmează, scorțișoara, smântâna și uleiul de măsline. La final, se adaugă chipsurile de ciocolată și alunele zdrobite. Trebuie să amestecați bine toate ingredientele.
Aluatul se toarnă într-o formă de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Desertul se coace la 160 grade, timp de 60 de minute.
Negresă delicioasă, fără făină și fără unt. Un desert rapid, făcut din patru ingrediente
Verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă, pentru a vă asigura că nu rămâne crudă în interior. Când este gata, se decorează cu nucă de cocos. Vă puteți bucura de acest desert autentic la micul dejun sau ca și gustare. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu