Brioșele cu banane reprezintă un desert absolut delicios, care se prepară și foarte ușor. Iată rețeta...
Ingrediente
- 2 banane foarte coapte
- 2 ouă
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 150 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru servit
- 2-3 linguri miere
- nuci măcinate
Cum se prepară
Într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa. Se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt şi se amestecă din nou, potrivit retete-unica.ro. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Brioșele coapte se lasă să se răcească în totalitate şi, pentru a le aduce la masă, se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.
BONUS: Brioșe cu vișine
Ingrediente
- 200 g vișine fără sâmburi
- 200 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 120 g unt
- 125 ml iaurt grecesc bine scurs
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
- 3 linguri de zahăr pentru vișine
- 30 g de făină pentru vișine
Cum se prepară
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Vișinile spălate și curățate de sâmburi se scurg bine și se presară cu cele trei linguri de zahăr și se lasă deoparte. Se mixează ouăle împreună cu zahărul pudră, apoi se adaugă făina, praful de copt, praful de sare, iaurtul și untul topit, scrie retetepractice.ro. Se amestecă foarte bine.
Formele pentru brioșe se tapetează cu foițe de brioșe sau se ung bine cu unt și se umplu pe jumătate cu compoziția obținută. Vișinile se tăvălesc prin făină (pentru a nu se lăsa la copt) și se adaugă peste compoziția din forme. Se pun la cuptor pentru 20 de minute sau până trec testul scobitorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News