Brioșele cu ciocolată și portocale sunt un neobișnuite, deoarece, în locul formelor de copt, veți folosi chiar coaja fructelor citrice.
Dulci, moi și delicioase, aceste brioșe sunt perfecte pentru o gustare sau pentru a fi servite la micul dejun.
Pentru preparea brioșelor veți folosiți toată portocala, fără vreo risipă, iar cei care le vor savura vor fi încântați de idee. Vă reamintim însă să folosiți întotdeauna fructe bio.
Ingrediente pentru 6 brioșe:
3 portocale,
12 grame pulpa de portocală,
1 ou,
80 grame de zahăr brun,
130 grame de făină,
110 grame de cacao amară,
1/2 plic praf de copt.
Timp de preparare - 15 minute, dificultate - scăzută.
Spălați portocalele și tăiați-le în jumătate. Stoarceți sucul cu un storcător. Puneți cojile de portocale în formele pentru brioșe.
Într-un castron se pune oul, care se amestecă bine cu sucul de portocale. Încorporați zaharul și apoi făina, praful de cacao și praful de copt. Se amestecă toate ingredientele cu un tel pentru a elimina toate cocoloașele.
Turnați amestecul în cojile de portocală umplându-le trei sferturi din capacitatea lor. Coaceți brioșele în cuptorul încins, la 180 grade, aproximativ douăzeci de minute.
După ce s-au copt, brioșele se scot din cuptor, se răcesc pe un grătar, apoi se servesc pe masă. Poftă bună!
Această rețetă este o idee grozavă pentru cei care caută de multă vreme un fel de mâncare neobișnuit din sfeclă roșie.
Rețeta pe care v-o propunem se face foarte simplu, iar rezultatul este foarte gustos și neobișnuit.
Budinca este pregătită din ingrediente simple și accesibile și va fi gata în 10 minute. Această budincă este o idee grozavă pentru cei care caută de multă vreme un preparat neobișnuit din sfeclă roșie.
Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes pe care toate gospodinele o pot face
Pentru a pregăti o budincă din sfeclă veți avea nevoie de:
sfeclă fiartă - 600 grame;
smântână (din orice grăsime) - 100 grame;
griș - 40 grame,
ouă - 2 bucăți;
sare - 0,5 linguriță.
Într-un castron mare, combinați brânza, smântâna, grisul, ouăle și sarea și amestecați bine toate ingredientele până obțineți o compoziție de o consistență uniformă.
Sfecla fiartă se dă prin răzătoarea grosieră. Adăugați sfecla în bolul cu brânză și amestecați din nou bine.
Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase
Se pune compoziția preparată într-o tavă de copt, care se dă într-un cuptor preîncălzit. Budinca se coace la 200 de grade, timp de 25 de minute.
Budinca din sfeclă și brânză nu se lipește și își păstrează perfect forma. Poate fi consumată atât rece, cât și caldă.
Budinca este foarte ușoară, conține doar 98 calorii la 100 de grame și este ideală pentru cei care vor să slăbească.
Vezi și.
Toată lumea iubește pastele carbonara. Încearcă să adăugați niște dovleac de sezon la mâncarea preferată, iar gustul va deveni și mai bun.
Dovleacul se potrivește bine cu gustul delicat cremos al carbonarei. Alegeți un dovleac mic și gătiți pastele conform rețetei de mai jos.
Ingrediente:
dovleac - 1 bucată,
nucșoară - 1 linguriță,
ulei de măsline - 1 lingură,
lapte - 1 lingură,
gălbenuș - 2 bucăți,
spaghete (sau orice alte paste care vă plac) - 400 grame,
bacon - 120 grame,
usturoi - 1 cățel,
parmezan - 120-150 grame,
piper negru proaspăt măcinat.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă de copt cu pergament și puneți jumătățile de dovleac cu coaja în jos și stropește-le cu ulei de măsline. Coaceți până se dovleacul înmoaie, circa 30 de minute. Se lasă să se răcească puțin, apoi se scoate pulpa și se zdrobește cu o furculiță.
Nu ai gătit niciodată sfecla așa: o rețetă neobișnuită care va fi pe placul familiei
Între timp, la fier într-o oală mare cu apă. Adăugați pastele și gătiți-le al dente, circa 10 minute. Lăsați deoparte 1 cană de apă în care ați fiert pastele, deoarece o veți folosi pentru sos.
Adăugați baconul într-o tigaia fierbinte și gătiți-l până devine crocant, circa 6 minute. Se adaugă usturoiul zdrobit și se călește, aproximativ 1 minut.
Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes, pe care toate gospodinele o pot face
Reduceți focul la mic și apoi adăugați în tigaie, pastele și pulpa de dovleac și amestecați bine pentru a acoperi pastele cu sosul. Dacă doriți mai mult sos, adăugați cana de apă în care ați fier pastele. La final, adăugați parmezanul ras. Fiecare porție de paste carbonara se decorează cu piper și mai mult parmezan. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu