Sezonul rece este vremea produselor de patiserie parfumate, făcute în casă.
În acest sens, brioșele cu mere sunt o idee grozavă pentru micul dejun. Pot fi coapte seara și consumate dimineața, alături de o ceașcă de cafea aromată.
Pentru a face brioșe, veți avea nevoie de 10-12 forme. Merele pot fi de orice soi, dar ar fi bine să nu fie prea dulci.
Ingredientele de care aveți nevoie:
unt - 125 grame,
zahăr brun - 125 grame,
lapte - 150 ml,
ouă - 2 bucăți,
făină - 250 grame,
praf de copt - 1,5 linguriță,
scorțișoară - 0,5 linguriță,
mere - 3 bucăți.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați 10 forme de brioșe cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Merele se spală, se curăță de coajă și de taie cubulețe.
Tiramisu cu ricotta și miere. Secretul pentru o cremă spumoasă și delicioasă
Untul înmuiat se bate bine cu zahărul. Adăugați, treptat, laptele, apoi ouăle și amestecați bine, până veți obține o compoziție spumoasă.
Cerneți făina, scorțișoara și praful de copt într-un bol. Adăugați deasupra compoziția pregătită anterior și mixați repede, pentru a evita formarea cocoloașelor. Apoi adăugați în aluat și cubulețele de mere.
Salată ușoară din sfeclă roșie. Rețeta, dezvăluită de bucătarii polonezi
Umpleți formele de brioșe. Rețineți că brioșele cu mere nu cresc la fel de mult ca brioșele obișnuite, așa că formele trebuie umplute bine. Coaceți brioșele, în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu