Dacă ți-ai potolit pofta de cireșe, este timpul să coci niște brioșe luxuriante și moi cu aceste fructe delicioase.
Aceste brioșe cu ricotta și cireșe vor fi întotdeauna potrivite pentru micul dejun, pentru desertul după masă sau pentru o gustare.
Principalul lucru este să aștepți ca prețul cireșelor să scadă puțin și să le cumperi în cantități mari pentru prepararea diferitelor deserturi, care se topesc literalmente în gură.
Ingrediente:
ouă de găină - 4 bucăți,
zahăr - 120 grame,
făină de grâu - 50 gram,
praf de copt - 10 grame,
zahăr vanilat - 10 grame,
ricotta - 500 grame,
cireșe - 250 grame,
ulei de floarea soarelui - 20 grame.
Bate ouăle cu zahărul și zaharul vanilat. Adaugă ricotta și amestecă bine. În compoziție se adaugă făina cernută și praful de copt și amestecă până se omogenizează.
Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană
Spală și usucă cireșele, din care se scot sâmburii. Ungeți formele de brioșe cu ulei și umple-le cu 2/3 din aluat. Pune în fiecare cupă câteva câteva cireșe, presându-le puțin în aluat.
Brioșele se coc la 180°C timp de 25-30 minute. Lasă brioșele să se răcească în forme. Apoi scoate-le cu grijă și servește-le pe masă. Poftă bună!
Un aliat în pierderea în greutate, cu multe beneficii pentru piele și pentru un somn liniștit sunt cireșele. Cireșele sunt printre cele mai preferate fructe de vară. Sunt dulci, suculente și pot fi consumate singure sau folosite în multe rețete dulci și gustări. Beneficiile cireșelor pentru organism sunt multiple.
Luptă cu insomnia. Cireșele conțin melatonină, cunoscută și sub numele de „hormonul somnului”. Melatonina este produsă de glanda endocrină a creierului, glanda pineală, și este eliberată, în principal, seara. Secreția de melatonină induce chimic somnolență prin scăderea temperaturii corpului și prin deprimarea sistemului nervos.
Dependența de sare este periculoasă. Află cum să reduci consumul acestui mineral
Ajută la pierderea în greutate. Dacă vrei să slăbești câteva kilograme, cireșele merită incluse în dietă. Sunt sărace în calorii, bogate în vitamine care stimulează metabolismul și au un conținut ridicat de apă care elimină toxinele din organism.
Reduc hipertensiunea arterială. Cireșele sunt o sursă bună de potasiu și ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism, echilibrând cantitatea de potasiu și sodiu care ajută la menținerea nivelului tensiunii arteriale.
Căpșunele, beneficii importante pentru sănătate. Cine nu trebuie, totuși, să le consume
Previn bolile cardiovasculare. Antioxidanții din cireșe se numesc antociani, care reduc nivelul de colesterol rău care provoacă inflamații.
Au proprietăți anti-îmbătrânire. Poți face o mască de casă cu cireșe. Pune niște cireșe fără sâmburi într-un blender, adaugă pudră de turmeric și miere. Bate ingredientele pentru câteva secunde și întinde amestecul pe față. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu multă apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News