Brioșele cu banane foarte gustoase și bune pentru a fi servite la micul dejun. Aceste brioșe au o aromă de banană și o consistentă moale și umedă.
Brioșele cu banane foarte gustoase atât calde, cât și reci. Dacă doriți, puteți adăuga în aluat nuci, stafide, semințe de mac sau fructe de pădure.
Ingrediente:
banane mici - 3 bucăți,
făină - 200 grame,
zahăr - 150 grame,
unt - 100 grame,
ouă - 2 bucăți,
praf de copt - 2 lingurițe,
esență de vanilie,
praf de sare.
Puneți untul moale într-un castron, cu făina cernută. Amesteca untul cu făina într-un blender. Se bat ouăle cu un praf de sare și se încorporează în compoziția de unt și făină.
Înghețată de casă, gata în 10 minute. Desertul care îi va cuceri, iremediabil, pe copii
Pisează bananele cu o furculiță. Dacă vă plac feliile de banane din produsele de copt, nu le zdrobiți prea tare. Adaug-le în aluat piureul de banane, zahărul, praful de copt, esența de vanilie. Aluatul se toarnă în forme de brioșe. Aveți grijă să umpleți cupele doar pe jumătate, deoarece aluatul va crește. Brioșele se coc 25 de minute la 180°. Poftă bună!
Când vine vorba de deserturi rapide și ușoare, tiramisu este întotdeauna o opțiune. Este proaspăt, delicios și iubit de toată lumea.
Rețeta tradițională se bazează pe un strat de pișcoturi, înmuiați în cafea, și un strat de cremă delicioasă din mascarpone, ouă și zahăr.
Pentru un desert mai ușor de tiramisu ai putea încerca varianta fără ouă și cu 20 grame de zahăr. Un adevărat răsfăț, care vă va mulțumi.
Omletă ușoară, rapidă și delicioasă: ai nevoie de două ingrediente la care nu te-ai gândit vreodată
Există și rețete originale, care transformă tradiționalul desert cu linguriță într-un desert neașteptat de bun. Acesta este cazul rețetei de astăzi. Foarte rapid și cremos, acest tiramisu fără ouă și nu reflectă rețeta originală, ci amintește de gustul, textura și aroma ei.
Iată ce ai nevoie pentru acest tiramisu delicat. Ingrediente:
200 grame de biscuiți uscați de cacao;
100 grame de biscuiți uscați clasici;
80 grame unt;
10 grame de gelatină;
200 grame smântână lichidă pentru deserturi;
500 grame de mascarpone;
Nutella după gust;
100 grame zahăr pudră;
100 ml cafea rece îndulcită;
cacao amară pentru decorare.
Pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească. Apoi, faceți baza. Cu ajutorul unui mixer, tocați biscuiții cu cacao și puneți-i într-un bol. Se adaugă untul topit și se amestecă pentru a obține un amestec uniform.
Ștrudel cu dovlecei: o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelită într-un foietaj crocant
Luați o tavă de tort cu balamale și tapetați-o cu hârtie de copt, înmuiată în apă stoarsă. Se pune amestecul de biscuiți și se nivelează. Apoi, se dă la frigider timp de 10 minute. Între timp, înmuiați gelatina în apă rece.
Apoi, bateți smântâna până se întărește (lăsați puțin deoparte). Într-un alt bol se toarnă mascarpone, zahărul pudră și se amestecă. Adăugăm și smântână bătură, amestecând ușor, cu mișcări de jos în sus.
Stoarceți gelatina din apă și amestecați-o cu puțină smântână lichidă încălzită și o adăugăm în crema de mascarpone.
Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas
În acest moment, scoateți baza de biscuiți din frigider. Se toarnă jumătate din cremă și se nivelează cu o lingură. Adaugă pe ici pe colo câțiva linguri de Nutella. Apoi, scufundați biscuiții uscați în cafea și puneți-i pe cremă.
Adăugați cealaltă parte de cremă. Nivelați și decorați cu Nutella. Tiramisu este gata. Se lasă la răcit la frigider și, înainte de servire, se presară cu un strat de cacao amăruie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu