Deseori, cumperi banane și uiți de ele. Între timp, bananele se coc prea mult. Și iată rezultatul: aveți mai multe banane coapte pe care nimeni nu vrea să le mănânce.
Nu le aruncați! Mai bine facți niște brioșe din ele. Brioșele tropicale cu banane, portocale, făină și nucă sunt foarte ușor de făcut, fiind perfecte pentru micul dejun și pentru o gustare, iar aroma intensă de fructe rămâne chiar și după coacerea în cuptor.
Gustoase, moi și atractive, brioșele sunt potrivite pentru adulți și copii, vegani și vegetarieni, cei care țin post și cei intoleranți la lactoză.
Ingrediente:
banane - 1 bucată,
portocale - 1 bucată,
zahăr - 100 grame,
ulei - 50 ml,
făină de grâu - 1 pahar,
praf de copt - 10 grame,
bicarbonat de sodiu - 5 grame,
scorțișoară măcinată - 10 grame,
nuci - 50 grame.
Portocala se spală, se usucă și coaja se dă prin răzătoarea. Stoarce apoi sucul. Banana se curăță și se taie în bucăți. Pune banana, zaharul, 40 ml ulei, coaja și sucul de portocală într-un vas de blender. Mixează până se omogenizează.
Cea mai ușoară înghețată de ciocolată: iată cum o fac gospodinele britanice
Într-un bol, cerne făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adaugă scorțișoara, nucile tocate și pulpa de banană. Se frământă un aluat omogen.
Cartofi cu ciuperci la cuptor pentru cină. O mâncare suculentă și sățioasă
Unge cu ulei formele de brioșe și umple-le cu aluat până la 2/3 din volum. Coace brioșele la 180°C timp de 20-25 de minute până devin aurii. Verifică pregătirea cu o scobitoare. Stropește brioșele cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News