Brioșele, desertul dimineților de iarnă

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Patru rețete de brioșe, numai bune pentru diminețile de iarnă.

Brioșele sunt foarte versatile, putând fi create atât ca gustare sărată, cât și ca desert dulce. Iată mai jos patru tipuri de brioșe, toate având același aluat, ca bază.

Ingrediente pentru 12 porții

Aluatul de bază pentru brioșe

250 g făină 

1 pliculeț de praf de copt (20g)

60 g zahăr pudră

1 praf de sare

50g curmale

250 ml lapte de ovăz

1 banană mai coaptă

2 ouă

60 g unt topit.

Brioșe cu morcov: 100 grame morcov și 50 g alune de pădure.

Brioșe cu pere: 2 pere, 50 g migdale și o lingură cu vârf cacao.

Brioșe cu mere: 2 mere și o jumătate linguriță scorțișoară.

Brioșe cu afine: 125 g de afine.

Mod de preparare

Amestecați ingredientele uscate, făina, praful de copt și sarea, într-un castron și faceți o adâncitură în mijloc. Mixați la blender curmalele, laptele de ovăz și banana tăiată bucățele. Adăugați ouăle și untul topi, apoi amestecați bine.

Turnați compoziția în castronul cu ingredientele uscate și amestecați cu o furculiță, fără a  obține un aluat legat. 

Adaugați ingredientele aferente rețetei de brioșe pe care ați ales-o: morcovii cu alunele, ambele mărunțite într-un tocător, merele, în coajă și tăiate în bucăți, cu scorțișoară, perele, în coajă și tăiate bucățele, migdalele tocate grosiere și cacaua, afinele întregi.

Amestecați bine cu o spatulă și distribuiți aluatul în tava de brioșe, acoperită cu hârtie de copt.

Dați tava la copt pentru 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

Lăsați să se odihnească timp de 5 minute, apoi scoateți-le din formă și lăsați-le să se răcească pe un grătar.

Trucuri pentru brioșe delicioase

Dacă vreți brioșe care să aibă un aspect festiv, căci tot vin sărbătorile, puteți să le decorați cu o glazură, pe care o obțineți din 200 grame de cremă de brânză și o lingură de zahăr pudră, mixate  până se obține o cremă lucioasă. Aceasta se pune peste brioșe și se decorează cu fulgi de ciocolată sau cu bombonele colorate.

FOTO: Freepik

Iată un truc și pentru brioșele cu mere. La acestea așezați deasupra felii foarte subțiri unse cu puțin ulei, chiar înainte de a le băga la cuptor. 

Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel