Britanicii au preferat să se uite la „Insula Iubirii”, nu la posturile de știri care transmiteau informații despre viitorul politic al lui Boris Johnson

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Dramele și intrigile de mare profil au dominat media din Marea Britanie săptămâna aceasta. Votul de încredere pentru premierul Boris Johnson a fost mai puțin urmărit decât lansarea celui de-al optulea sezon al emisiunii „Insula Iubirii” (varianta britanică). Cel puțin pentru unele dintre cele mai populare publicații de știri online din Marea Britanie.

În timp ce drama politică a dominat primele pagini ale ziarelor naționale, la data de data 7 iunie 2022, pe The Sun, Mirror, Metro și Manchester Evening News au fost publicate online mai multe articole despre Insula Iubirii decât despre votul de încredere.

Editorul Sun, Victoria Newton, a declarat pentru Newsworks Festival of News din Londra, joi (9 iunie), că acesta este nivelul de interes al publicului pentru Insula Iubirii și că dacă s-ar fi bazat prea mult pe datele digitale, în alegerea știrilor pentru prima pagină a site-ului, ar fi împroșcat reality show-ul „în fiecare zi”.

Analizând primele zece posturi din Marea Britanie în funcție de audiența online, Press Gazette a numărat articolele pe care le-a putut găsi marți despre Insula Iubirii, față de cele care l-au avut ca subiect pe Boris Johnson.

Marți a fost prima zi completă de acoperire a Love Island, după lansarea celui de-al optulea sezon pe ITV2, cu o seară înainte. Rezultatele votului de încredere în Johnson au fost anunțate luni seara, cea mai mare parte a acoperirii rezultatului acestuia fiind publicată marți.

Unele titluri au publicat suficient conținut de Insula Iubirii într-o singură zi pentru a umple echivalentul unei întregi ediții tipărite.

Press Gazette a constatat că The Sun a publicat cele mai multe articole despre Insula Iubirii în general, scriind 58 de articole despre emisiune de marți, față de nouă despre momentul politic care a decis viitorul guvernării britanice. Mail Online a publicat 43 de articole despre Insula Iubirii, dar chiar mai multe despre Boris Johnson și votul său de încredere.

Poate cel mai surprinzător, tabloidul Reach, Daily Express, nu a publicat niciun articol care să acopere întâmplările de pe insulă. Singura referință semnificativă la emisiune a venit într-un articol axat pe Michael Owen, a cărui fiică, Gemma, este concurentă la acest show.

De când și-a găsit succesul, Insula Iubirii a devenit un pilon al acoperirii pentru mulți editori.

Scriitoarea Sarah Manavis a descris Insula Iubirii drept „o roată inextricabilă în cultura noastră tabloid-modernă...”

„Insula Iubirii face bani mulți transformându-și spectacolul în bârfele – și a reușit să obțină un asemenea statut bazându-se pe acoperirea tabloidelor.”

Critici referitoare la acoperirea Insulei Iubirii în spațiul media

Acoperirea media a Insulei Iubirii a fost analizată după februarie 2020, în urma sinuciderii gazdei originale, Caroline Flack.

Moartea lui Flack a fost a treia sinucidere a unui membru al distribuției Love Island. Insulenii Mike Thalassitis și Sophie Gradon și-au luat viața în 2019, respectiv 2018.

Un articol Vanity Fair publicat săptămâna trecută, care explică istoria Love Island unui public din SUA, a avut ca temă majoră relația dintre Love Island și tabloide.

Revista a spus că viața amoroasă a lui Flack a fost „documentată servil de tabloidele britanice”. După ce Flack a fost acuzată că și-a agresat iubitul, Vanity Fair a raportat: „Titlurile tabloidelor au fost brutale. Deși Flack i-a avertizat pe insulari să nu citească lucruri negative despre ei înșiși online, ea era obsedată de propriul ei potop de știri teribile.”

Articolul Vanity Fair nu a tras o relație de cauzalitate directă între titlurile exagerate și moartea lui Flack, care a survenit la două luni după declanșarea scandalului. Cu toate acestea, la momentul morții lui Flack, în februarie 2020, comentatorii erau mai puțin echivoci.

Deputatul liberal-democrat și fostul angajat al Hacked Off, Daisy Cooper, a declarat: „În Marea Britanie avem un proces de judecată, nu de presă. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat, ea nu ar fi trebuit să fie urmărită până la moarte de ziarele tabloide disperate după clickbait.”

Keir Starmer, care candida atunci pentru a deveni lider laburist, a spus: „Nu au fost doar rețelele sociale, ci și mass-media amplifica ceea ce făceau rețelele sociale. Erau ambele fire. Există un impact uman.”

Vorbind pentru The New York Times, fostul editor al Sun, David Yelland, a spus: „Tabloidele au ucis-o? Cred că realitatea este că ziarele populare sunt acum doar o parte a ecologiei toxice cu care foarte faimoșii trebuie să facă față.”

Vorbind pentru Press Gazette, prezentatoarea Ellie Phillips a susținut că vitriolul cu care se confruntă concurenții Love Island a fost o reflectare a rețelelor sociale, nu a jurnalismului profesional.

Phillips a spus că majoritatea vedetelor de reality cu care a vorbit, inclusiv niște locuitori ai Love Islands, s-au plâns de „abuzurile pe care le-au primit pe rețelele de socializare, comentarii, oamenii care te sfâșie, oameni care îți contactează familia, spun lucruri urâte”. Adică asta este atât de specific rețelelor sociale, nu mass-mediei.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel