Britanicii sunt îndemnaţi să se spele cu un minut mai puţin.
Locuitorii Marii Britanii au fost îndemnaţi să petreacă sub duş cu un minut mai puţin, pentru a evita deficitul de apă. Potrivit publicaţiei "The Sunday Times", conform planului autorităţilor, fiecare locuitor al Marii Britanii ar trebui să reducă utilizarea apei de la 145 de litri la 110 de litri pe zi până în 2050. O economie de 30 de litri de apă este aproximativ aceeaşi cu şase spălări de toaletă, scrie Rador.
Anterior, presa a anunţat că limitarea utilizării apei în Marea Britanie, pe fondul valului de căldură record, ar putea afecta peste 20 de milioane de oameni. Menţionăm că în iulie au fost înregistrate temperaturi de +40 C în apropierea aeroportului Heathrow din Londra. Ca urmare a acestui fapt, izvorul râului Tamisa a secat şi s-a deplasat, scrie Rador.
Oamenii sunt îndemnați să nu-și plătească facturile la iarnă. Specialiștii atrag atenția asupra riscurilor majore
Britanicii sunt avertizați de consecințele neplății facturilor la energie electrică și gaze, în timp ce o campanie care îndeamnă la boicot prinde avânt, transmite BBC.
Grupul „Nu plăti”, care cere reducerea facturilor la un nivel decent, spune că peste 80.000 de persoane au promis că vor anula plățile automate ale dărilor de la 1 octombrie 2022. Aceasta este data când va fi modificat prețul facturilor fiindcă plafonul aflat în vigoare pentru Anglia, Scoția și Țara Galilor va fi crescut.
Prețul crește cu 70%
Analiștii se așteaptă ca consumatorul mediu să plătească 3.358 de lire pe an pe energie din luna octombrie, o creștere considerabilă de la nivelul lunii aprilie – 1.971 lire sterline pe an. „Nu plăti” avertizează că milioane de britanici nu-și vor permite să plătească facturile la iarnă, iar campania grupului este singurul mod prin care mâna guvernului va fi forțată să acționeze.
Grupul mai transmite că se consultă „exhaustiv” cu experții și se bazează pe milioanele de persoane care vor avea probleme cu facturile să semneze inițiativa. Tony, un voluntar al campaniei, a spus că „nu mai dau masa cu casa”, adăugând că „se teme de ce va urma la iarnă”. Deși nu a mai întârziat niciodată plata unei facturi, Tony spune că riscul mai mare este să plătească factura mărită fără să facă nimic despre asta.
„Dacă nu acționăm în această iarnă, ar putea ca prețurile să crească și mai mult, ne vor forța să fim și mai săraci și să le dăm și mai mulți bani”, a adăugat el, la BBC. Însă există și oameni care spun că consecințele neplății facturii ar putea fi dezastruoase.
Ce se întâmplă dacă nu plătești facturile la energie?
În Marea Britanie există un tip de contoare care dau drumul la curent sau gaze doar în urma plății, desigur plata făcându-se automat. Totuși, în unele cazuri, după 28 de zile de la neplata facturii poți fi amenințat cu deconectarea, dar de cele mai multe ori se ajunge la instalarea contoarelor amintite mai sus.
Pensionarii nu pot fi deconectați de la sistem între 1 octombrie și 31 martie dacă: trăiesc singuri sau trăiesc cu alți pensionari ori minori.
Mulți furnizori de energie penalizează plățile întârziate, așa că facturile ar putea crește și mai mult. În plus, plata facturilor direct prin cardul de credit e cea mai ieftină modalitate de plată, astfel că costurile neplății ar putea fi sporite și mai mult.
Nu în ultimul rând, neplata facturilor ar putea să afecteze capacitatea de a împrumuta bani în viitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News