Britanicilor le e frică de un nou atentat terorist. Fanii lui Taylor Swift au interzis în fața stadionului Wembley, în timpul concertelor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fanii devotați ai cântăreței Taylor Swift care nu au reușit să obțină bilete pentru concertele din Londra vor fi nevoiți să renunțe la tradiția de a se aduna în afara stadionului pentru a cânta împreună, în urma unor măsuri de securitate stricte anunțate de autorități.

Această decizie vine după ce un presupus complot terorist a fost descoperit în timpul unor concerte ale artistei în Viena, determinând organizatorii să ia măsuri suplimentare pentru a preveni riscurile similare în Marea Britanie.

Stadionul Wembley a comunicat recent că nu va mai permite fanilor să se adune în afara locației pe durata concertelor din această săptămână, motivând măsura prin necesitatea de a asigura o intrare și ieșire sigură pentru toți participanții. „Este interzisă staționarea în fața oricărei intrări sau pe scările olimpice din jurul stadionului”, a declarat un purtător de cuvânt al stadionului. De asemenea, persoanele fără bilet vor fi relocate de forțele de ordine.

Această decizie va afecta în mod special acei fani care intenționau să participe la așa-numitul „Tay-gating” – o practică populară printre fanii Swift, în care aceștia se adună în exteriorul locațiilor pentru a cânta împreună și a asculta concertul de la distanță. În trecut, aceste adunări au devenit la fel de emblematice pentru turneul Eras ca și spectacolele surpriză sau brățările prieteniei.

Însă măsurile de securitate sporite sunt o consecință directă a incidentului de la Viena, unde trei concerte ale lui Taylor Swift au fost anulate după ce autoritățile austriece au arestat doi bărbați suspectați că plănuiau un atac terorist. Unul dintre aceștia, un tânăr de 19 ani, ar fi fost radicalizat online și ar fi jurat credință grupării teroriste Statul Islamic. Acesta viza în mod special evenimentele din Viena, unde se așteptau aproximativ 65.000 de spectatori pe zi, cu încă 20.000 de fani plănuind să se adune în afara arenei.

În ciuda acestor incidente, Poliția Metropolitană din Londra a asigurat publicul că nu există niciun indiciu că evenimentele din Viena ar putea avea un impact asupra concertelor programate la Londra. „Nimic nu sugerează că aspectele investigate de autoritățile austriece vor afecta evenimentele din capitala noastră”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Turneul „Eras”, care a înregistrat un succes răsunător la nivel global, se apropie de finalul etapei europene, cu cinci concerte programate la Londra pe 15, 16, 17, 19 și 20 august. După acestea, Taylor Swift își va continua turneul în America de Nord.

Poliția Metropolitană a subliniat că Londra a găzduit cu succes și în siguranță numeroase evenimente de amploare în trecut, mulțumită colaborării strânse dintre forțele de ordine și echipele de securitate ale locațiilor. Autoritățile au dat asigurări că toate măsurile necesare sunt luate pentru a proteja participanții la concerte, iar situația va fi monitorizată îndeaproape pentru a răspunde rapid la orice amenințare nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel