Britanicul Neil Campbell a stabilit un nou record de viteză

Britanicul Neil Campbell a stabilit un nou record de viteză în ciclism, reuşind să pedaleze cu 174 mile pe oră (280 km/h), pe pista unui aerodrom din Yorkshire, informează Reuters.

Campbell a utilizat o bicicletă construită special pentru această tentativă, care l-a costat 15.000 de lire sterline. Bicicleta a fost tractată iniţial de un automobil Porche Cayenne, înainte ca britanicul să se desprindă de vehicul şi să ruleze singur la viteza respectivă, pe distanţa de 200 m.

El a doborât astfel vechiul record de viteză pe bicicletă, stabilit de olandezul Red Rompelberg, care a rulat cu 166,9 mile pe oră (268,8 km/h) în 1995.

Campbell, care lucrează ca arhitect în Essex, a declarat că următoarea sa provocare va fi să ruleze cu 220 mile pe oră, anul viitor, pe circuitul de sare din Bonneville (Utah).

"Dorim să fim prima echipă care va depăşi 200 mile pe oră. De fapt, noi considerăm că putem trece de 220 mile pe oră şi avem tot ceea ce ne trebuie pentru a reuşi acest lucru", a declarat Neil Campbell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel