Broccoli este o garnitură grozavă care va adăuga culoare și prospețime cinei. Dressingul cu lămâie și usturoi face broccoli deosebit de gustos.
Broccoli se asortează bine cu o varietate de feluri de mâncare principale, cum ar fi carnea de pui, friptură la grătar, fileuri de pește, pregătite la cuptor și aproape orice paste.
Ingrediente:
broccoli - 450 grame,
unt - 3 linguri,
usturoi -3 căței,
suc de lămâie - 3 linguri,
sare - după gust,
piper negru - după gust.
Se fierb buchetele de broccoli până se înmoaie, dar rămân încă crocante, circa 5 minute.
Vinete umplute în stil grecesc, un adevărat răsfăț pentru gurmanzi
Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat și prăjiți-l timp de 1 minut.
Salată delicioasă, plină de vitamine, gata în doar zece minute
Adaugă broccoli fiert, sucul de lămâie, sare și piper după gust. Gătește, amestecând, aproximativ 1 minut. Servește broccoli fierbinte. Poftă bună!
Broccoli are un conținut ridicat de carbohidrați care sunt formați în principal din fibre, zaharuri precum fructoza, glucoză și zaharoză, dar și cantități mici de lactoză și maltoză.
Leguma verde are un conținut bogat de vitamine și minerale precum: betacaroten, luteină, zeaxantină, tiamină, niacin, vitamina A, C, complex de vitamina B, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor și potasiu.
Compoziție nutritivă pentru 100 de grame de broccoli: calorii – 34; proteine – 2,8; lipide – 0; carbohidrați – 6,6; fibre – 2,6.
Broccoli are următoarele proprietăți: efect antitumoral; antiinflamator; antibacterian; adjuvant în reglarea sistemului nervos; inhibă dezvoltarea reumatismului; inhibă bolile cardiovasculare; reglează echilibrul de apă; îmbunătățește aspectul pielii; contribuie la dezvoltarea fătului în sarcină; are acțiune terapeutică; menține nivelul adecvat al glicemiei; previne apariția bolilor oculare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu