Brownie cu cireșe este o prăjitură care nu poate fi refuzată de nimeni. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 200g ciocolată neagră (cu minim 70% cacao)
- 150g unt
- 200g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100g cireșe (proaspete sau din compot)
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topește ciocolata și untul la bain-marie sau la microunde. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.
Într-un castron mare, bate ouăle cu zahărul și extractul de vanilie până când devin spumoase. Toarnă amestecul de ciocolată și unt peste ouă și amestecă bine. Adaugă făina și praful de copt și amestecă până la încorporare.
Spală și decojeste cireșele (dacă sunt proaspete). Adaugă cireșele în compoziție și amestecă ușor. Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează-o. Coace brownie-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (adâncind o scobitoare în mijlocul brownie-ului - dacă iese curată, este gata).
Lasă brownie-ul să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi taie-l în pătrate și servește-l. Poți să-l decorezi cu cireșe proaspete sau cu puțin zahăr pudră înainte de servire.
Vezi și: Gem de cireșe. Rețeta foarte simplă, fără conservanți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News