Bruxellesul pune tunurile pe Ungaria și Polonia. Ce pregătește

Sursă foto: Facebook - European Parliament
Sursă foto: Facebook - European Parliament

Polonia ar putea pierde 130 de miliarde de euro, în timp ce Ungaria ar rămâne fără 40 de miliarde de euro.

UE ar putea ca, în următoarele câteva săptămâni, să pedepsească țările care nu aderă la standardele democratice prevăzute în Tratatele Uniunii Europene, scrie Radio DC News

Oficialii intenționează să introducă un mecanism de evaluare, iar țările care nu respectă criteriile vor fi private de ajutorul de urgență în cazul unei pandemii, precum și de plăți din bugetul UE, care este în valoare totală de 1.000 de miliarde, scrie Bloomberg.

Domnia legii

Polonia, care s-a înfruntat cu Bruxelles-ul din cauza statului de drept, ar putea avea cel mai mult de suferit, în joc fiind mai mult de 130 de miliarde de euro, care ar trebui alocați din bugetul pe șapte ani al UE.    

Ungaria este și ea într-o situație asemănătoare și ar putea pierde peste 40 de miliarde de euro. UE a acuzat de-a lungul timpului guvernele de la Varșovia și Budapesta  de corupție și că au reorganizat în mod ilegal sistemul judiciar.

Te-ar mai putea interesa și: Exporturile zilnice de gaze ale Gazprom, la cel mai scăzut nivel de după 2015

Vezi și: Klaus Iohannis a desemnat un nou ambasador la NATO. Cine este Dănuț-Sebastian Neculăescu

Fonduri folosite împotriva principiilor UE

De asemenea, regimurile celor două țări sunt acuzate de nerespectarea principiului statului de drept al UE, o condiție cheie, prevăzut în Tratatele UE, inclus și printre criteriile de convergență de la Copenhaga. Bruxelles se teme că fondurile sunt folosite de guverne pentru a submina democrația și a ataca blocul comunitar.       

Polonia este obligată să plătească Comisiei Europene 1 milion de euro pe zi, potrivit unei hotărâri judecătorești, pentru ”refuzul de a suspenda legea națională, care, în special, privește competența camerei disciplinare a Curții Supreme”.           

Citește și: Ungaria, în pragul de a atinge independența energetică în domeniul energiei electrice 

Vezi articolul EXCLUSIV: Ucraina vrea în NATO, dar nu se poate. Hartmann anunță cele 3 state care se opun vehement aderării la cea mai puternică alianță militară din istorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel