Bruxellesul spulberă Uber și Bolt! Un director spune că prețurile ar exploda cu 40% și platformele ar dispărea din sute de orașe

Fotografie de la Jackson David/ Pexels
Fotografie de la Jackson David/ Pexels

Uber nu este mulțumit cu modificările de la Bruxelles. Nu-i vrea angajați pe șoferii de ride-sharing. 

Publicitate

Un director de top al Uber susține că noile propuneri ale UE de a considera şoferii drept angajaţi ai companiei va forţa închiderea serviciului în sute de oraşe şi creşterea preţurilor cu până la 40%, scrie Financial Times, conform zf

Anabel Díaz, şefa diviziei de mobilitate a Uber în Europa, i-a indemnat pe parlamentarii europeni să adopte reguli care să păstreze flexibilitatea lucrătorilor independenţi. ”Dacă Bruxellesul forţează aceste schimbări, ne-am putea aştepta la o reducere de 50-70% a oportunităţilor de muncă” spune ea. Conform acesteia, Uber ar putea fi determinat să sisteze operaţiunile în ”sute” dintre cele 3000 de oraşe europene pe care le deserveşte astăzi.

O nouă lege care ar putea oferi şoferilor drepturi similiare cu cele ale angajaţilor, ar împinge compania să majoreze preţurile pentru consumatori, a explicat Anabel Díaz. ”Ar putea creşte preţurile cu până la 40% pentru consumatorii din marile oraşe, conform propriilor estimări ale Comisiei Europene, iar cu mai puţini şoferi, călătorii ar experimenta timpi de aşteptare mult mai mari” spune șefa diviziei.

Modificările gândite de la Bruxelles ar fi o schimbare radicală în condițiile în care majoritatea lucrătorilor platformei sunt independenţi, ceea ce înseamnă că nu au acces la drepturile şi beneficiile angajaţilor, cum ar fi salariul minim şi concediu.

În ciuda avertismentelor Uber şi a rivalilor din sector, cum ar fi Bolt, cu privire la regulile propuse pentru lucrătorii platformelor de ridesharing, oficialii UE au respins ceea ce unii consideră ca fiind lobby al industriei.

La lansarea propunerii, Nicolas Schmit, comisarul UE pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, a declarat: ”Este vorba despre stabilirea unor criterii clare şi analizarea faptelor. Dacă platforma este de fapt un angajator, atunci oamenii care lucrează pentru ea vor avea aceleaşi drepturi şi protecţie ca şi lucrătorii din lumea „offline”.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel