Elena Niță Ibrian vă prezintă o rețetă delicioasă de sărmăluțe cu nuci.
20 frunze de varză murată,
15-20 nuci,
o ceapă mare de apă,
4 legături verdețuri,
150 g unt,
1/2 linguriță pulbere de plante aromatice și condimetare,
1/2 linguriță pulbere de alge,
2 linguri ulei,
2 linguri tărâță.
Miezul de nucă se taie felioare, se amestecă cu ceapă și o legătură de verdețuri tăiate mărunt, cu pulberile și tărâță, apoi se încorporează cu untul care a fost frecat spuma.
Frunzele de varză se scurg bine în mâini (nici într-un caz nu se spăla și nici nu se țin în apă), li se scoate nervura principală, se tăie în bucăți potrivite și se învelesc sărmăluțele care se așează pe un postament de varză murată tăiată fideluța amestecată cu o ceapă tăiată mărunt împreună cu două legături de verdețuri și un morcov ras. Peste sarmale se presară o legătură de verdețuri și se stropesc cu ulei care le dă un aspect atrăgător.
Rețeta îi aparține Elenei Niță Ibrian și a fost publicată în ”Bucătăria fără foc. Hrană vie în 238 de rețete”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu