Bucătarul care transformă gândacii în delicatese culinare

Pexels / Gândaci comestibili, delicatesă culinară
Pexels / Gândaci comestibili, delicatesă culinară

Un bucătar din Brooklyn folosește un ingredient secret: cicadas, gândacii comestibili care trăiesc sub pământ. 

Alegeri prezidentiale 2024

Milioane de cicadas, insecte ce își petrec majoritatea vieții lor sub pământ, au ieșit la suprafață în partea de est a Statelor Unite, după 17 ani în care nu au mai fost văzuți la suprafață. Este de asemenea timpul propice pentru cheful din Brooklyn, Joseph Yoon, specializat în gătirea insectelor, să își culeagă trufandalele pentru specialitățile sale culinare, scrie BBC

„De ce nu am mânca și noi ceea ce alte 2 miliarde de oameni din lume mănâncă deja?”, a fost întrebarea chefului Yoon. 

De aceea, ambasadorul auto-proclamat al gândacilor comestibili își împărtășește cunoștințele, dar și delicioasa mâncare cu membrii grupului culinar Brooklyn Bugs. 

Sursă de nutrienți pentru populația în creștere

„Imaginați-vă că există o sursă de proteine sustenabilă, bogată în nutrienți și chiar delicioasă. Cicadas sunt niște bombe de gusturi și arome. Faptul că ies la suprafață după 17 ani le face un ingredient și mai special și frumos cu care să lucrez. Importanța proteinelor din gândaci în dieta noastră, este că dacă ne gândim puțin la ce se întâmplă în lume, cu schimbările climatice, va trebui să găsim soluții pentru a hrăni populația crescândă din jurul lumii”, a afirmat Yoon. 

Chef Yoon a mai adăugat faptul că cea mai mare piedică în gătitul cu gândaci este reacția oamenilor, pe care o descrie ca fiind „viscerală”, de cele mai multe ori oamenii fiind dezgustați. Insectele sunt o sursă sustenabilă de nutrienți și există chiar ferme, în care sunt crescute pentru consum. În lume, există peste 2.000 de tipuri de insecte comestibile.

Viermii galbeni, o premieră în Europa

„Asistăm la o premieră în Uniunea Europeană și în curând vom putea consuma aceste insecte fie ca, propriu-zis aceste insecte, ca produs de sine stătător sau ca un ingredient pentru alte produse cum ar fi biscuiți, batoane proteice, proteine. După ce s-a aprobat în luna aprilie această primă insectă ca aliment, acum Comisia Europeană urmează să elaboreze un regulament de punere pe piață.", a declarat la începutul lunii mai Ștefan Turcu, reprezentant Comisia Europeană în România, pentru PRO TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel