Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a prezentat o rețetă de pâine fără drojdie.
Aveți nevoie de: 1 kg făină tip 650, 1 linguriță rasă de bicarbonat, 1 linguriță de sare, 1 lingură de oțet, 500 ml apă, 50 ml ulei.
Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu sarea. Bicarbonatul se dizolvă în puțină apă caldă. Peste făina amestecată cu sare se toarnă, treptat, apa caldă și se amestecă. Între timp, se adaugă bicarbonatul dizolvat în apă, dar și oțetul.
Se frământă un aluat dens, a cărui textură se va definitiva, la final, adăugând ulei.
Aluatul pentru pâine cu bicarbonat se acoperă de preferință cu un vas de sticlă și se lasă aproximativ 30 de minute.
După cele 30 de minute, se rup bucăți mici din aluat, se întind în foi circulare de 1 cm grosime și se coc pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă, încinsă la foc mediu, fără a fi unsă cu grăsime, scrie a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu