Bucharest Pride 2024, contramanifestat de Marșul Normalității. ”Suntem pregătiți/pregătite/pregătitx!”

Foto: Agerpres / Bucharest Pride 2023
Foto: Agerpres / Bucharest Pride 2023

Citește în articol mai multe despre marșurile ”Bucharest Pride 2024” și „Marșul Normalității”.

Astăzi, începând cu ora 16:00, va avea loc în București marșul ”Bucharest Pride 2024”.

În descrierea evenimentul este scris: ”Anul acesta, strigăm 'We are ready! Suntem pregătiți/pregătite/pregătitx!'.

O contramanifestație a susținătorilor ”familiei tradiționale” a fost organizată sub denumirea „Marșul Normalității”.

Asociația Accept precizează că marșul ”Bucharest Pride 2024” are ca scop „recunoaştere legală şi protecţia tuturor familiilor LGBTQIA+ şi nevoia unei proceduri de recunoaştere juridică a genului pentru persoanele transgender”. Marșul este susținut de 25 de ambasade şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

„Iubirea este înnăscută, ura este învăţată. Cu toţii ştim să acceptăm, să existăm, să iubim, chiar dacă uneori avem nevoie de timp ca să-nvăţăm s-o arătăm. Faţă de noi înşine, dar şi faţă de ceilalţi. E un proces prin care o bună parte a societăţii a trecut deja. Pentru unii durează mai mult, pentru alţii mai puţin. Pe oamenii care şi l-au asumat şi care şi-au amintit că nu ura este cea care ne va ajuta să creştem împreună, ci iubirea şi înţelegerea faţă de ceilalţi, noi îi numim aliaţi. Şi le mulţumim. Suntem pregătiţi este despre noi toţi: persoane LGBTQIA+, familiile noastre, aliaţi ai comunităţii - oameni care zi de zi fac paşi către o lume mai primitoare, mai diversă, mai incluzivă. Cu toţii suntem, într-o formă sau alta, pregătiţi pentru iubire! Suntem doar în etape diferite de acceptare a acestui fapt”, a afirmat Florian-Mihail Păun, coordonatorul Bucharest Pride 2024, conform sursei menționate, citată de Digi24.

„Marșul Normalității”

Contramanifestația „Marșul Normalității” promovează „familia adevărată” formată dintr-un bărbat și o femeie „indiferent de unele 'hotărâri internaţionale' ce ar vrea să 'bage pe gât' României acceptarea şi altor tipuri de 'familii' sau 'parteneriate civile' mono-gen”, conform Asociaţiei Noua Dreaptă.

Cei care doresc să participe la „Marșul Normalității” au fost invitați în Piața Victoriei la ora 12:00 pentru a porni la ora 13:00 pe un traseu. Traseul indicat a fost: Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Patriarhia Română.

În descrierea evenimentului de pe Facebook se menționează: „Pentru familia naturală, pentru relaţiile fireşti între bărbaţi și femei, pentru valorile creştine, pentru mame + taţi + copiii crescuţi sănătos într-un mediu neviciat, pentru moralitate în viaţa publică, împotriva paradelor 'mândriei' ('pride') deviațiilor pe străzile României, PENTRU NORMALITATE!”. De asemenea că ”manifestarea este autorizată de Primăria Capitalei”.

Conform Asociaţiei Noua Dreaptă, la ediția a 19-a a ”Marșului Normalității” de anul trecut au fost prezente câteva sute de persoane. Marșul ”Bucharest Pride” din 2023 a scos, conform asociației Accept, mai mult de 25000 de oameni în stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel