Bucureştiul are o rată a abandonului şcolar "destul de ridicată", mai ales în cadrul instituţiilor de învăţământ profesional, şi un procent al absolvenţilor de bacalaureat care nu depăşeşte media naţională, deşi infrastructura şcolară este mai bună decât în alte oraşe, relevă un studiu prezentat joi de Fundaţia Comunitară Bucureşti (FCB).
Astfel, în anul şcolar 2013-2014, 10,2% dintre elevii din învăţământul post-liceal şi de maiştri au abandonat şcoala, 3,1% - învăţământul liceal sau profesional şi 1,4% au părăsit învăţământul primar, precizează FCB în studiul "Bucureştii: Pulsul Comunităţii", realizat după metoda de cercetare canadiană Vital Signs.
Conform aceluiaşi studiu, un nivel de trai mai ridicat şi accesul mai facil la resurse de orice fel nu par să ridice Bucureştiul deasupra nivelului mediu al educaţiei de la nivel naţional.
Studiul mai relevă că în 2014 41% dintre locuitorii Bucureştiului considerau "educaţia" drept a treia problemă ca importanţă pentru oraş (pe primele două locuri s-au situat "serviciile de sănătate" - 51% şi "poluarea" - 45%.
Potrivit FCB, indicatorii Vital Signs privind domenii cheie ale calităţii vieţii din Bucureşti au fost colectaţi în ultimele luni ale anului 2016, direct de la instituţiile publice care generează date, la care se adaugă informaţii preluate din cercetări sau studii academice sub coordonarea universităţilor bucureştene, şi vizează evoluţia activităţii din domeniile cercetate pe o perioadă de trei ani (2013 - 2016).
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News