EXCLUSIV  Bucureștenii, în pericol de a rămâne fără căldură din cauza lui Nicușor Dan. Burduja: Nu-mi rămâne decât să-mi continui monologul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a explicat care este problema termoficării în Capitală.

Invitat la Energy Forum -Ediția a X-a: "Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic", ministrul Sebastian Burduja a făcut o remarcă privitoare la problema termoficării în București și la riscurile la care  sunt expuși locuitorii capitalei din cauza primarului general Nicușor Dan.

„Sunt convins că împreună cu ANRE, cu Parlamentul României, cu toate autoritățile implicate și toți actorii din sistemul energetic național vom reuși să trecem în condiții foarte bune prin această iarnă“, a precizat ministrul.

„Domnule ministru, luați în calcul și situații în care ar fi nevoie de întreruperea consumului marilor companii pentru a asigura energia către populație?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business.

„Nu luăm în calcul! În condițiile unei ierni normale, toate lucrurile ar trebui să meargă conform planului. Dacă ar fi o problemă a termoficării din această iarnă, ea se numește București, unde domnul primar general încă nu mi-a răspuns la o adresă făcută acum patru luni și în care i-am semnalat faptul că există o datorie semnificativă a Termoenergetica înspre Elcen, care e compania Ministerului Energiei.

Termoenergetica încă datorează 700 de milioane de lei către Elcen, bani care i-ar prinde bine domnului Crețu și echipei e acolo pentru a putea achiziționa gazul în lunile următoare. Nu-mi rămâne decât să-mi continui monologul și să fac un nou apel public domnului Nicușor Dan să își facă treaba și să plătească acești bani“, a spus Sebastian Burduja.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ministrul Burduja: Schema de compensare-plafonare va rămâne în vigoare. Românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor / video

Actualul context politico-economic din Regiune, și nu numai, schimbă de la o zi la alta strategiile energetice ale statelor. Se vorbește tot mai mult de noua revoluție energetică, iar primele semne ale accelerării acesteia sunt pachetele legislative adoptate de Parlamentul European și de Comisia Europeană. Analiștii spun că, odată implementate aceste transformări, "nimic nu va mai fi ca înainte".

În toată această dezbatere, România apare ca una dintre principalele țări europene care are capacitatea de a accelera tranziția către energia verde, având un potențial major pentru a susține pe termen lung un mix energetic sustenabil.

Provocările energetice impun strategii coerente, predictibilitate legislativă, investiții solide, resursă umană de calitate și un dialog susținut între toți factorii implicați. România trebuie să răspundă corespunzător provocărilor și oportunităților. O va putea face? Va putea deveni un pol de securitate energetică și un pol de producţie, de generare a energiei pentru toată regiunea? Sunt întrebări la care ne propunem să obținem răspunsuri în cadrul dezbaterii noastre.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel