Aţi auzit vreodată de chimney cake? Acesta este un kurtos kalacs umplut cu diverse ingrediente: înghețată, frișcă, creme sau fructe. Dar de faimoasa alivancă moldovenească ca la Humulești după reţeta originală a Smarandei mama lui Ion Creangă?
Dacă doriţi să încercaţi aceste preparate inedite şi multe, multe altele, weekendul acesta aveți ocazia întrucât se anunţă surprinzător de savuros.
Bucureștenii sunt așteptați, începând de joi, 4 mai, şi până duminică, 7 mai, pe bulevardul Basarabia, la intrarea de la Parcul Naţional la Festivalul de plăcinte și merinde. Organizatorii promit că nimeni nu va pleca fără să încerce un preparat spectaculos, dulce sau sărat, o paradă impresionantă de plăcinte, clătite, kurtos kalacs deosebiți, waffles şi merinde aburinde, tradiţionale sau contemporane, de toate pentru toate gusturile.
Mii de kurtos kalacs, de toate dimensiunile, copţi la foc continuu, cum nu s-au mai văzut, glazuraţi sau umpluţi cu cele mai ademenitoare ingrediente: nuci, fructe, miere, cu topping de ciocolată, Nutella sau caramel, iar vedeta va fi kurtosul umplut cu îngheţată, de toate sortimentele bineînţeles şi cu topping la alegere.
Dacă deja vă “plouă în gura” să ştiţi că surprizele nu se opresc aici, pentru că tot la Festivalul de plăcinte și merinde de pe bulevardul Basarabiei vor defila şi alivencile moldovenești de toate felurile: alivenci cu caş zi ceapă verde și mărar, alivenci cu caș și spanac, alivenci cu căpșuni, alivenci cu dovleac, alivenci cu urda și brânza sărată, dar şi poalen’n brâu veritabile, tot din Bucovina.
Parada merindelor va continua cu plăcinte coapte, munteneşti, olteneşti cu brânză şi praz, langoşi pufoşi cu umpluturi dulci sau sărate, cu creme, fructe sau brânzeturi, dar şi checuri şi cheseecakeuri, cozonaci “bătuţi bine”, clătite, gogoşi, îngheţată, turtă dulce şi multe altele.
Tot în buricul târgului la Festivalul de Plăcinte şi Merinde, veți găsi sfârâind dis de dimineaţă grătare pline cu mititei tradiţionali, bulz tradițional, frigărui sau fripturi, grătare aromate şi mâncare la ceaun, preparate tradiţionale româneşti, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă, tocănițe gustoase la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe, jamboane şi cârnaţi tradiţionali afumaţi sau picanți, alături de garnituri şi salate cât mai colorate şi diversificate.
Rețete spectaculoase, inedite, delicioase, gata să cucerească și cel mai pretențios spectator, o selecție specială de delicii culinare numai bune de așezat pe masă, preparate din bucătăria tradițională românească, trufandale ale primăverii, pregătite în zeci de rețete delicioase, sunt gata să cucerească gusturile bucureștenilor.
Cu siguranţă vremea frumoasă din acest weekend va fi cel mai bun prilej de a petrece mai mult timp alături de noi, pe bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Naţional, de joi, 4 mai, şi până seara târziu pe 7 mai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News