CIADO România a desfășurat în perioada 1 – 28 mai sondajul de opinie “Drogurile, o problemă a comunității bucureștene?”, scopul fiind acela de a afla percepția segmentului de vârstă 25-60 ani asupra dimensiunii fenomenului în comunitate.
La sondaj au participat 2.700 persoane adulte din diferite medii socio-profesionale. Sondajul a fost realizat în cadrul “Programului No Drugs Revolution” și a fost transmis live pe paginile de pe rețelele de socializare ale CIADO România sau prezentate cadre din timpul desfășurării acestuia.
Da 62 % Nu 18 % Nu știu/nu răspund 20 %
Da 37 % Nu 53 % Nu știu/nu răspund 10%
Da 85 % Nu 6 % Nu știu/nu răspund 9 %
Da 80 % Nu 10 % Nu știu/nu răspund 10%
Da 37 % Nu 55 % Nu știu/nu răspund 8%
Da 18% Nu 52 % Nu știu/nu răspund 30%
"Comunitatea bucureșteană își manifestă un grad ridicat de îngrijorare față de creșterea consumului de droguri. Pe fond, oamenii își doresc o creștere a informării tinerilor asupra riscurilor asociate consumului, dar și multe alternative ce țin de educația culturală, civică și nu în ultimul rând programe permanentizate și nu doar acțiuni sporadice. Se doresc programe adaptate profilului psihologic al tânărului secolului XXI și nu doar informări seci asupra efectelor diferitelor tipuri de droguri. Programe privind comportamentul părinților ce au copii consumatori de droguri. Informari despre simptomatologia tânărului consumator.
Agenția Națională Antidrog, ministerele și în special autoritățile administrației publice centrale și locale trebuie să privească cu multă responsabilitate prezenta cercetare și să aplice Strategiile locale antidrog precum și planurile de acțiune adoptate prin Hotărârile Consiliilor Locale și să nu mai considere a fi desuete.
Bucureștenii au încredere ridicată în capacitatea instituțiilor abilitate cu combaterea traficului de droguri", transmite Gigel Lazăr, directorul CIADO România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu