Istoricul Adrian Majuru a vorbit la DC News despre nașterea Bucureștiului, Capitala României.
Adrian Majuru a precizat că, asemenea Romei, și în București existau șapte coline, dar o parte dintre ele au dispărut la sistematizare.
El a amintit de poziția comercială importantă care a jucat un rol esențial.
„E adevărat, Bucureștiul nu este un oraș creat cu rigla, puține au fost la scară istorică chiar și pentru Europa. Trebuia să fie un nod comercial care să însemne un vad comercial și mărfuri. Bucureștiul a avut în zona primului Târg al Moșilor care s-a afla în spatele Spitalului Colțea. Era și întâmplător pe acest curs de mijloc al Dâmboviței, unde este Piața Unirii de astăzi. Putea fi traversat mai ușor o bună parte a anului și în primăvară și în toamnă când erau anotimpuri mai ploioase”, a declarat Adrian Majuru care a precizat că existau drumuri care legau Bucureștiul de Bizanț, Belgrad sau Brăila și gurile Dunării.
Istoricul a mai precizat că din aceste motive domnitorii au așezat aici o garnizoană în sec XVI aici erau „judecate pricini de țară”, pentru că „vămile erau în interiorul țării nu la frontieră, aici putea fi mai bine securizată suma de bani care era cuantificată pe strângerea de taxe și mărfuri impozitate”, astfel că inițial Bucureștiul a fost un punct vamal.
Adrian Majuru a mai amintit că a fost inițial un balans între București și Târgoviște, balans care „a durat până în veacul al XVII-lea”.
Puteți urări mai jos răspunsul complet:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News