Bucureștiul va beneficia de un nou parc. Vezi aici unde va fi amplasat

parcul-tineretului-flickr
parcul-tineretului-flickr

În cartierul Ion Creangă urmează să fie amenajat cel mai nou parc din Capitală. Investiţia totală însumând 7,23 milioane de lei cu TVA (1,72 milioane euro). Banii provin, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

Parcul va fi amenajat între străzile Munții Buzăului și Juverdeanu pe o suprafață de circa 2 hectare. Firma Proms Concept Group SRL a fost desemnată câștigătoare în urma unei licitații la care au participat 7 societăți. Contractul este de 7,23 milioane de lei cu TVA, potrivit anunțului de atribuire publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

Terenul unde va fi amenajat parcul funcţionează, în prezent, ca spațiu de depozitare a deșeurilor menajere, susţin autorităţile locale Sector 2.

Proiectul de amenajare a parcului Ion Creangă cuprinde asfaltarea mai multor alei, la care se adaugă plantarea de material dendrologic pe 1,6 hectare, montarea a 50 de bănci, 30 de coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, plus amplasarea a 56 de stâlpi de iluminat cu alimentare solară. La acestea se adaugă patru spații de joacă, patru zone de recreere, piste pentru bicicliști și patru infochioșcuri electronice. Lucrările de modernizare ar urma să fie finalizate în termen de opt luni.

Tot în cartierul Ion Creangă vor fi montate 48 de camere de supraveghere şi un sistem video integrat de monitorizare în valoare totală de 3,63 milioane lei. Zona supravegheată este delimitată de Şos. Colentina, linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, linia de cale ferată Obor-Constanţa şi Şos. Fundeni. În obiectul camerelor de supraveghere vor intra, de asemenea, şcolile 32 şi 41, Liceul Victor Babeş, străzile limitrofe complexurilor Europa, Carrefour, parcul Fundeni şi străzile limitrofe spitalului Fundeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel