Bucureștiul va găzdui un turneu de tenis din categoria ATP 250, organizat de fundația lui Ion Țiriac

FOTO: freepik @pablobeni
FOTO: freepik @pablobeni

Fundația Țiriac va organiza, anul viitor, un turneu ATP 250, la șapte ani de pauză al celui mai longeviv eveniment sportiv din România.

După o pauză de șapte ani, tenisul ”mare” revine anul viitor la București, care va găzdui un turneu din categoria ATP 250, în perioada 15-21 aprilie. Fundația Țiriac este cea care va organiza turneul ATP 250, cu premii totale în valoare de 600.000 de euro, scrie Agerpres.

Câştigătorul turneului va primi 250 de puncte ATP, iar competiția poate atrage jucători de top din întreaga lume.

Ultima ediţie a acestui prestigios turneu a avut loc în anul 2016, la Arenele BNR, şi a fost câştigată la simplu de spaniolul Fernando Verdasco, iar la dublu de perechea formată din jucătorii români Horia Tecău şi Florin Mergea.

Turneul ATP 250, cel mai longeviv eveniment sportiv din România


Turneul ATP 250 a fost cel mai longeviv eveniment sportiv din România, desfăşurat în 21 de ediţii consecutive, biletele pentru ultimele patru ediţii fiind vândute în totalitate.

Ediţia din 2016 a turneului de la Bucureşti a fost transmisă de televiziuni din 96 de ţări, subliniind importanţa şi popularitatea unui eveniment de o asemenea anvergură.

”Am făcut eforturi uriaşe pentru a readuce această competiţie la Bucureşti şi a le oferi o şansă în plus tinerilor sportivi români să performeze în competiţii de talie internaţională.

Ne bazăm pe reuşita de excepţie care s-a dovedit a fi competiţia WTA 125 desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis, anul curent, şi am încredere că turneul ATP 250 de anul viitor va fi un adevărat succes sub coordonarea aceleiaşi echipe”, a spus Ion Ţiriac, potrivit sursei menționate.

Astfel, turneul ATP 250 va deschide seria celorlalte turnee ITF organizate în 2024 de către Fundaţia Ţiriac, ca parte din circuitul de turnee Romanian Tennis Series.

Acest circuit include şi turneul internaţional WTA Ţiriac Foundation Trophy, precum şi un turneu Challenger de tip ATP, care va avea loc la Braşov.

Seria de turnee din acest an se încheie săptămâna aceasta, la Arad, în incinta Bazei CS UTA, unde în perioada 24 septembrie - 30 septembrie se desfăşoară ultimul turneu ITF din seria de 6 turnee organizate anul acesta, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis.

Ce clasări au jucătorii români

Cel mai bun jucător din România este Nicholas David Ionel, care ocupă locul 242 ATP, în timp ce top 5 este completat de Marius Copil, locul 330 ATP,  Filip Cristian Jianu, locul 350 ATP, Cezar Crețu, locul 358 ATP și Sebastiann Gima, locul 446 ATP.

Pentru proba de dublu, România se bazează pe Victor Vlad Cornea, care este cel mai bun jucător al nostru, fiind pe locul 68 ATP, podiumul fiind completat de Alexadru Jecan, locul 227 ATP și Dan Alexandru Tomescu, locul 364 ATP.

Citește și: România va juca împotriva Greciei în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis. Pe ce locuri se află cele două echipe în clasamentul competiției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel