Bucureştiul a votat la alegerile locale 9 iunie 2024

Foto: DC News
Foto: DC News

Bucureştenii și-au ales duminică primarii şi membrii în Consiliul General şi Consiliul Local. 

Update: Conform rezultatelor exit poll-ului Curs - Avangarde de la ora 22:00, la Sectorul 1 Clotilde Armand ar fi preluat conducerea, cu 42% dintre voturi. George Tuţă, candidatul alianţei PNL - PSD, ar avea 40% dintre voturi. 

La sectorul 2, Radu Mihaiu şi Rareş Hopincă erau în continuare la egalitate, fiecare cu 43%, în exit poll-ul de la ora 22:00. 

Update: Sebastian Burduja, candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București, a transmis un mesaj la închiderea urnelor de vot.

"Vom face declarații după rezultatele finale!", a spus Sebastian Burduja, care nu a dorit să comenteze rezultatele EXIT-POLL chiar dacă jurnaliștii au insistat să ofere mai multe declarații.

Update: Nicușor Dan, primarul general al Capitalei între 2020 și 2024, a făcut declarații, după închiderea urnelor de vot.

Fostul și noul primar general, conform EXIT-POLL, a făcut declarații la B1TV: „Am avut niște sondaje, însă la alegeri totul ține de mobilizare și vreau să mulțumesc bucureștenilor care s-au dus la vot și au făcut ca diferența să fie atât de mare

Vestea bună e că pare că REPER intră în Consiliul General și speranța e să facem o majoritate ADU-REPER-PNL. Îmi doresc foarte tare ca în această majoritate să fie PNL“, a zis Nicușor Dan.

„În urma comunicării pe care am făcut-o  în ultimii luni, oamenii au înțeles că ducem orașul într-o direcție serioasă și dorim să rezolvăm problemele mari ale orașului“, a mai zis Nicușor Dan.

Întrebat dacă va candida la președinția României, Nicușor Dan a spus că „tocmai a primit un mandat de 4 ani și asta e singura lui preocupare“.

Nicușor Dan a mai cerut „vigilență maximă pentru cei care sunt în secțiile de votare până se termină numărătoarea“.
Știrea inițială

După închiderea urnelor de vot, Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului într 2020 și 2024, a făcut următoarele declarații:

În fața Primăriei Capitalei se scandează „Nicușor, Nicușor“!

Cineva a spus „nu vă pierdeți cu firea“, moment în care Nicușor Dan a râs copios.

Potrivit primului EXIT-POLL, Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria Capitalei, cu 45%.

„Să știți că niciodată politicienii nu câștigă alegeri. Alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut, în București, o uriașă comunitate care și-a dorit onestitate în funcție publică, instituții care să lucreze pentru oameni și dreptate.

Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi.

În acești ani am lut foarte multe decizii greșite și probabil că vom greși în continuare, însă pot să vă spun că niciodată, nici eu și nici colegii mei, nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat“, a zis Nicușor Dan.

„Sunt câteva mecanisme care de ani întregi au blocat dezvoltarea Bucureștiului și care țin de relația între București și autorități centrale. Cu aprobare Consiliului General al PMB voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector“, a zis Nicușor Dan.

„Voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din București. E absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri a căror legalitate nu o controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București“, a mai spus Nicușor Dan.

„Orașul are un deficit de dezvoltare. Aștept și sunt deschis să lucrăm cu toate structurile profesionale care doresc să accelereze direcția în care acest oraș merge. Vă aștept pe toți să lucrăm împreună pentru dezvoltarea Bucureștiului.

Să ne bucurăm cu toții de seara asta și de mâine, toată lumea, la muncă“, a conchis Nicușor Dan.

Update: Cristian Popescu Piedone a obținut 13% din voturi pentru Primăria Municipiului București, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde.

Declarația: 

- O seară minunată pentru unii,  o seară și mai minunată pentru alții. Vreau să felicit primarul legitim al Municipiului București, pentru că are legitimitatea bucureștenilor. Ei au ales, ei vor culege! Au început prin a spera că se schimba ceva. Ce au văzut în ultimii patru ani sper să nu vadă și-n următorii patru, auzindu-l pe Nicușor Dan că va face multe referendumuri. Dacă cu asta se va ocupa Nicușor Dan și-n următorii patru ani, felicitări bucureștenilor!

- Noi, reprezentanții PUSL în Consiliul General, odată cu închiderea campaniei, vom rămâne alături de cetățenii Bucureștiului, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată mie și PUSL pentru votul acordat. Le mulțumesc și celor care au ieșit la vot și n-au votat PUSL. 

- Toamna se numără bobocii. Astăzi, PUSL a intrat astăzi pe eșichierul politic. Va conta! Și va conta și la alegerile parlamentare și la cele prezidențiale.  Se vede astăzi în sondaje și-n opțiunea electoratului, nu neapărat bucureșteni. (...) 

- Vom rămâne în slujba dvs. Important e că PUSL nu și-a pierdut cetatea de la Sectorul 5, Vlad Popescu Piedone e primarul Sectorului 5. Mulțumesc cetățenilor Sectorului 5. Vlad Popescu Piedone va demonstra mai mult decât mine, este mai ambițios decât mine, va avea o echipă puternică. Să facem din Sectorul 5 regretul bucureștenilor că n-au votat un candidat care să fie alături de ei, care să sufere alături de ei. (...) Sper ca primarul general legitimat să nu vă dezamăgească. În Consiliul General, vom vota proiectele doar în interesele dvs. Nu ne interesează votul politic. (...) Predau ștafeta cu mândrie. Vlad Popescu Piedone nu vă va dezamăgi.

- Vă aștept la vot în toamnă, nu am renunțat la bătălie. PUSL a scris și va scrie istorie și-n toamnă. Contăm, oameni buni, și știu că-n țară contăm mai mult. 

- Până dimineață, veți vedea că vom avea reprezentanți și-n Parlamentul European. 

Update: Ciolacu, primul mesaj după ce s-au închis urnele: Partidul Social Democrat a câștigat alegerile!

"În această seară, democrația a triumfat. Le mulțumesc românilor că au ieșit la vot astăzi pe caniculă și au dat legitimitate candidaților aleși. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile!

Tot ce am obținut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar și munca fiecăruia dintre colegii noștri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de Partidul Social Democrat la guvernare au fost apreciate de către români.

Partidul Social Democrat a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe consilii județene, mai mulți primari în municipii reședință de județ, mai mulți primari în orașe, în comune și mai mulți consilieri județeni și locali, iar acest lucru se vede și în scorul alianței politice de la europarlamentare, unde am obținut peste 50% din voturi.

Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum Schengenul terestru, salariul minim european și mai mulți bani pentru agricultură.

Pe de altă parte, scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm. Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună și a făcut tot ce a putut pentru ca Partidul Social Democrat să aibă un scor bun în București.

Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 și 2, care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toți oamenii noștri din secții din București, dar și din țară, să rămână în secții până la ultimul vot și ultimul proces-verbal. Este esențial acest lucru!

Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus în această campanie. Vom reveni în această seară pe măsură ce vom avea toate rezultatele din teritoriu. Sunt ferm convins că vom veni în conferință de presă după ce încep să vină rezultatele concret. În acest moment avem un exit poll.

Din punctul dumneavoastră de vedere este relevant. La fel am avut și anul acum patru ani la sectorul 1 o diferență de 10%. Și acum patru ani la sectorul 1 a fost o diferență de 10% și până la urmă ați văzut cu toții că au fost câteva sute de voturi. Am respectat pe cei care au făcut exit poll-ul și tocmai de aceea i-am mulțumit doamnei Gabriela Firea, dar așteptăm până la sfârșitul numărării voturilor din toate secțiile de vot. Mulțumim mult!", a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Update: Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a comentat rezultatele exit poll-urilor de la alegerile locale şi cele europarlamentare. 

"Rezultatele sunt foarte bune, dar ştiţi foarte bine, este bine să nu ne entuziasmăm, să rămânem cu picioarele pe pământ. Am un motiv pentru care mă bucur, că românii au ieşit în număr foarte mare la vot. Ceea ce înseamnă un exerciţiu de democraţie, şi că românii sunt interesaţi cine îi reprezintă în UE. Pentru noi este important, ţinând cont de faptul că nu cu mult timp în urmă PNL avea rezultate în sondaje destul de jos. Românii au optat pentru stabilitate, pentru valori europene, au spus nu extremismului. Sunt cel puţin 8 ţări din Europa unde extrema dreaptă a crescut foarte mult. Românii au dat un vot de încredere listei comune a alianţei. Sigur, sunt încă două-trei puncte foarte sensibile, unde se aşteaptă numărătoarea finală a voturilor. Suntem cât se poate de vigilenţi. Am cerut membrilor de partid care îşi desfăşoară activitatea în centrele de votare să fie vigilenţi până mâine dimineaţă, până se încheie numărătoarea. Pentru PNL este foarte clar că această radiografie de moment înseamnă stop, de la capăt, muncă. Astfel încât să convingem electoratul din Bucureşti că PNL are valori", a declarat preşedintele PNL. 

Întrebat dacă PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan în următorul mandat la Primăria Generală, Nicolae Ciucă spune că "este o decizie pe care nu o putem lua acum, la cald. Urmează analize. Mie mi s-a spus că sunt un politician atipic. Primul lucru pe care l-am învăţat este ca în politică să nu spui nu. În acest moment, discutăm de rezultate care ne dau argumente să ne vedem de drum în această linie de stabilitate. 

Candidatura la prezidenţiale o vom face publică după ce vom avea analiza derulată în amănunt", a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3. 

Update:

Conform EXIT-POLL-ului publicat de Digi 24 imediat după închiderea secțiilor de votare, rezultatele arată astfel:

Nicușor Dan 45%, Gabriela Firea 24%, Cristian Popescu Piedone 13%, Sebastian Burduja 10%.

Potrivit EXIT POLL-ului publicat imediat după închiderea urnelor de Antena 3 CNN, rezultatele sunt următoarele:

Nicușor Dan: 45%

Gabriela Firea: 24%

Cristian Popescu Piedone: 13%

Sebastian Burduja: 10%

Mihai Enache: 4%

Diana Șoșoacă: 3%

Potrivit EXIT POLL-ului publicat imediat după închiderea urnelor de Televiziunea Română, rezultatele sunt următoarele:

Nicușor Dan (independent, susținut de ADU) - 45%

Gabriela Firea (PSD) - 24%

Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 13%

Sebastian Burduja (PNL) - 10%

Mihai Enache (AUR) - 4%

Diana Șoșoacă - 3%

Conform EXIT-POLL-ului făcut de Sociopol și prezentat de România TV, imediat după închiderea secțiilor de votare, rezultatele se prezintă astfel:

Nicușor Dan - 47%

Gabriela Firea - 24%

Cristian Popescu-Piedone - 14%

Sebastian Burduja  - 10%

Diana Șoșoacă - 3%

SECTORUL 1

George-Cristian Tuță - 37%

Clotilde Armand - 34% 

SECTORUL 2 

Rareș Hopincă - 46%

Radu-Nicolae Mihaiu - 44%

SECTORUL 3

Robert Negoiță - 65%

SECTORUL 4 

Daniel Băluță - 67%

SECTORUL 5

Vlad Popescu Piedone - 48%

SECTORUL 6

Ciprian Ciucu - 64% 

Update: Cifrele momentului vin de la partide: Piedone ar fi pe locul 3 la alegerile din 9 iunie 2024

Update: EXIT-POLL DC NEWS Primăria Capitalei, ora 21:00: Ce răsturnare de situație! Candidatul de pe 2 a recuperat 13% și a trecut pe primul loc

Update: Clasament alegeri Primăria București și două sectoare. Surpriză la Sectorul 1 - cifre de la mai multe partide. Circulă pe grupurile interne

Update:  "Am votat, în primul rând, cu foarte multă emoţie şi cu speranţa că echipa care a făcut lucruri deosebite pentru bucureşteni va continua. Asta este ceea ce îmi doresc. Sunt convins că diseară, la ora 22:00, Bucureştiul va avea parte de mai mult optimism, de mai multă sensibilitate şi de mai mult profesionalism.", a spus Daniel Băluţă, la ieşirea din secţia de votare.

Referitor la faptul că Marcel Ciolacu, acesta a mai spus: "Premierul, cu certitudine, are și alte obiective în cursul zilei. Am fost împreună. Noi am fost împreună toată campania, suntem împreună și vom fi împreună, pentru că echipa noastră știe să fie solidară. Astăzi, sunt colegi care au nevoie de mai mult ajutor și sunt convins că premierul este în această clipă alături de ei. Important este că, astăzi, împreună cu doamna Firea nu facem altceva decât să dovedim că avem cea mai puternică echipă.”

Cât privește numărul mare de tineri care s-a prezentat la urne, Daniel Băluță a afirmat că "acesta este un lucru îmbucurător și profit de acest moment să invit cât mai mulți oameni să iasă la vot, este esența democrației, și mai ales pe cei care votează pentru prima oară îi invit cu căldură, până la ora 22, să își exercite dreptul de vot. Inclusiv pe nepotul meu de 1 an îl pregătim pentru perioada imediat următoare, pentru viitoarele alegeri. Am vrut să fim și noi, din acest punct de vedere, să reprezentăm un imbold pentru cei tineri să se mobilizeze și să voteze într-un număr cât mai mare.”

Sursa foto: captură vide Facebook Daniel Băluță

Update 15:45: Daniel Băluță, candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 4, a ajuns la secția de votare, însoțit de Gabriela Firea.

Update 15:30: 23,27 % dintre bucureșteni au ieșit la vot, până la acest moment.

Update 15:00 - Prezența la vot, în București, se ridică la 22,05 %, până acum.

Update 14:30 - Până la această oră, 20,78 % dintre bucureșteni au ieșit la vot.

Update 13:30 - Prezența la vot, în București, până la această oră. este de 17,97 %.

Update 13:22 - Adrian Vigheciu, propunerea coaliţiei PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 5, a anunţat presa că a votat la altă secţie de votare decât cea declarată iniţial, cea din stradă Ion Creangă, cu două ore mai devreme, la 11.00, din cauza "unor probleme" fără să dea alte detalii, transmite Vlad Roibu, corespondentul DCNews.

Update 13:02 - Robert Negoiță, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 3, a făcut declarații la ieșirea din secția de votare.

"Aşa cum e normal, ca de fiecare dată, am venit la vot şi am votat cu gândul la continuarea proiectelor în Sectorul 3 şi să muncim în continuare, să facem echipă, în ideea de a transforma Sectorul 3 în mai bine, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Aşa că am mari speranţe și cei care ne aud şi cei care ne văd să îşi ia în calcul, dacă nu s-au gândit până acum, să iasă la vot pentru că aşa e în democrație - odată la patru ani trebuie să ne exprimăm. Dreptul la vot este un drept important", a spus Robert Negoiță.

Robert Negoiță a votat la secția nr. 614 (Școala Gimnazială nr. 116)  - Inquam Photos / George Călin

Întrebat cu ce gânduri a votat pentru europarlamentare, cum ar trebui să fie reprezentanţi românii în viitorul Parlament European, acesta a mai spus:

"Am votat pentru o Europă socială, echitabila, în care să se aloce fonduri mai multe către ţările mai puţin dezvoltate, aşa cum este România. Cred că fondurile de coeziune sunt foarte importante şi avem nevoie de persoane, de reprezentanţi ai României care să lupte pentru coeziune."

"Am aşteptat un sfert de oră să votez. Nu am aşteptat foarte mult, dar mă bucură faptul că oamenii vin la vot. Conştientizăm cât de importante sunt alegerile, în general, şi alegerile locale în mod special. Sunt foarte importante!", a punctat Robert Negoiță

Update 13:00 -  16,38 % dintre bucureșteni au ieșit la vot, până acum.

Update 12:30: Până la această oră, Sectorul 1 este fruntaș, în ceea ce privește prezența la vot - 15,70%, iar pe ultimul loc se situează Sectorul 6 - 10,37%.

Iată situația la celelalte sectoare:

Sectorul 2 - 14,41%

Sectorul 3 - 11,85%

Sectorul 4 - 14,50%

Sectorul 5 - 13,86%

Update 12:13: Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a făcut declarații la ieșirea din secția de votare.

"Sectorul 2 poate mai mult şi trebuie să se dezvolte mai bine. Am 39 de ani, sunt reprezentatul unei generaţii care vrea să îşi spună cuvântul, am şi experienţă şi cred eu că viitorul Sectorului 2 începe să arate din ce în ce mai bine. Împreună cu echipa noastră puternică, vom avea grijă ca procesul electoral să fie corect şi neperturbat, astfel încât, de mâine, să spunem că începem un nou capitol din viaţa Sectorului 2", a spus Rareș Hopincă.

Rareș Hopincă a votat la secția nr. 170 (Școala Gimnazială "Maria Rosetti") - Inquam Photos / Saul Pop

Update 12:06: Până la această oră, au ieșit la vot 13,19 % dintre bucureșteni.

Update 11:22: "Am votat cu gândul la toţi tinerii din București, de asemenea la seniorii Capitalei noastre, la copii şi la adulţi, la persoane sănătoase dar care vor să facă prevenţie, dar şi al persoane cu dizabilităţi. Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcurile curate în Capitală, care vor să vadă că pe şantiere se lucrează şi că sunt rezultate în ceea ce priveşte fluenţa în trafic, problema termoficării şi siguranţa în şcoli, şi lupta reală împotriva drogurilor.

Am votat pentru ca în administrație să lucreze oameni de dimineaţă până seara, găsind soluţii, având o echipă, având o susţinere, comunicând şi fiind transparenţi, pentru oamenii din  administraţie care nu se plâng, care nu dau vina pe ceilalţi, care nu se încuie în birou şi care nu vin după câţiva ani să spună că nu au fost bine informaţi atunci când au promis.  

Gabriela Firea a votat la secția de votare nr. 135 - Colegiul Tehnic "Valter Mărăcineanu" / Sursa foto: Vlad Roibu

Am votat cu mult optimism, pentru că Bucureștiul este un oraş atât de frumos, de care te poţi îndrăgosti, dar, din păcate, în ultima perioadă, a fost abandonat. Am votat cu gândul la toţi bucureştenii care vor ca acest oraş să redevină oraşul pe care îl iubesc şi în care vor să trăiască, să iubească, să îşi crească copiii, nepoţii, să înveţe, să prospere, să se dezvolte", a spus Gabriela Firea, la ieșirea din secția de votare.

Cu lacrimi în ochi, social-democrata a recunoscut că este o zi foarte specială pentru ea: "Sunt foarte emoționată, am dormit foarte puțin. M-am bucurat să văd oameni tineri, seniori și adulți la vot."

Gabriela Firea a votat la secția de votare nr. 135 - Colegiul Tehnic "Valter Mărăcineanu" / Sursa foto: Vlad Roibu

Update 11:00: Gabriela Firea intră în secţia de votare, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, transmite Vlad Roibu, corespondentul DCNews.

La puţin timp înainte de apariţia Gabrielei Firea ,a ajuns, la Colegiul Naţional "Griviţa", şi deputatul şi şeful PNL Sector 1, George Tuță, fără să facă vreo declaraţie.

Candidata îşi aşteaptă rândul la urne, promiţând jurnaliştilor că ulterior va face şi declaraţiile de presă.

Update 11:00: Până la această oră, au votat 9,36 % dintre bucureșteni.

Update 10:30: Prezența la vot în București, la această oră, se ridică la 7,77 %.

Update 10:20: Poliţiştii au găsit buletine de vot deja ștampilate, într-o secție de votare din Sectorul 2, potrivit Digi 24. Polițiștii au fost sesizați de un candidat la alegerile Consiliului General.

Update 10:10: "S-au dat buletine deja ștampilate, s-au dat multe buletine alegătorilor, au fost delegaţi cu însemne de partid. Sigur că aceste lucruri nu sunt normale, ar trebui să nu încălcăm regulile democraţiei. Noi suntem aici să apărăm votul. Sunt convins că oamenii vor decide aceste alegeri şi rezultatul final va fi reflectat", a spus Radu Mihaiu, la ieșirea din secția de votare.

Update 10:06: În Sectorul 5 al Capitalei, la Școala nr. 131, sunt secții de vot la care este coadă. În trei secții se stă la rând pentru vot. Oamenii care au ieșit de la vot au susținut că "e lipsă de organizare", potrivit informațiilor transmise de la fața locului de un reporter DCNews. Sunt în secții persoane care ajută oamenii sa pună buletinul în urna corectă.

Update 10:03: Diana Șoșoacă, candidat S.O.S România pentru Primăria Capitalei, a ajuns la secția de votare.

"S-au adus buletine deja ștampilate cu votat. Aceste lucruri trebuie să înceteze și membrii secțiilor de votare care au făcut acest lucru vor intra în pușcărie", acuză Diana Șoșoacă.

Update 10:03: Radu Mihaiu, candidatul Dreptei Unite pentru Primăria Sectorului 2, a ajuns la secția de votare.

Update 10: Până la această oră, prezența la vot în București se ridică la 6,04 %.

Update 9:46: Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, a ajuns la secția de votare.

Inquam Photos / Saul Pop

Update 9:43: "Am votat pentru viitor, pentru schimbare, pentru toți bucureştenii care ştiu că acest oraş merită mult mai mult. Îi chem pe toţi la vot, este un drept. Am încredere în bucureşteni, am fost în stradă în toată această perioadă şi i-am simțit că îşi doresc altceva de la acest oraş. Nu vreau să fac alte aprecieri cu privire la contracandidaţi. Noi chiar am fost în stradă şi am simţit acest sentiment de speranţă. De mâine, ne apucăm de treabă. Câştigăm şi luptăm în continuare", a spus Sebastian Burduja, la ieşirea din secția de votare.

Sebastian Burduja a votat la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza” -  Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Update 9:37: Ciprian Ciucu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 6, a ajuns la secția de votare.

"Apelul meu este pentru oameni, să vină la vot să își exprime opțiunea și să voteze cu cine consideră dânșii că merită. Cel mai bun predictor pentru viitor, în ceea ce privește cel puțin un primar sau altul, este comportamentul din trecut - cum s-au comportat oamenii în trecut. Oamenii se schimbă greu! Cum s-au comportat în trecut așa se vor comporta și în viitor. Acesta este, cred, cel mai bun criteriu prin care oamenii să evalueze, să decidă pentru cine dau votul", a spus Ciprian Ciucu, la ieșirea din secția de votare.

"Îmi e greu să spun (n.r. pe ce prezență la vot mizează). Cred că o sa fie cel puțin la nivelul alegerilor din 2020 prezența. În Sectorul 6, sunt foarte bine organizate alegerile, ne-am ocupat de acest lucru, nu vor fi niciun fel de probleme, adică nu anticipez. Mă aștept să fie, din ceea ce se vede la primele ore ale dimineții, o prezență la fel de bună ca în 2020", a mai spus acesta.

Update 9:31: Până la această oră, au votat 4,57 % dintre bucureșteni.

Update 9:30: Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la secția de votare.

Update 9:09: Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a ajuns la secția de votare, alături de soția sa.

"Am votat pentru onestitate în viaţa publică, pentru realism, pentru că este important ca oamenii politici să ne spună pe unde suntem şi ce putem face realist, şi am votat împotriva mafiei imobiliare. Îndemn oamenii să iasă la vot pentru că decid direcţia în care noi o să mergem", a spus Nicușor Dan, la ieșirea din secția de votare.

Nicușor Dan a votat la Şcoala Gimnazială Luceafărul, din Sectorul 5 al Capitalei - Inquam Photos / Octav Ganea

Update 9:00: Până la această oră, prezența la vot în Capitală este de 3,29 %. În Sectorul 1, vorbim de cea mai mare prezență, până la ora 9:00 - 3,65%.

Update 8:30: Prezența la vot, în București, a depășit 2,31%, până la această oră.

Update 8:22: George Tuţă, candidatul coaliţiei PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, a votat la Secția 45, de la Școala Herăstrău.. Acesta a fost însoțit de Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

"Am votat, astăzi, pentru un sector în care putem face proiecte europene, în care nu mai discutăm despre probleme curente cum ar fi curăţenia şi ordinea. Vreau să le mulţumesc celor care vin la vot şi au ajuns la capătul răbdării cu scandalul. După patru ani în care am avut de suferit, va trebuie să mai avem răbdare pentru a număra fiecare voit şi a închide fiecare proces verbal. Lucrurile pe care le facem pentru oameni trebuie să iasă cât mai bine. Dacă suntem sătui de circ şi de scandal putem schimba acest lucru. Avem o singură şansă", a spus George Tuță.

George Tuță a votat la Secția 45 de la Școala Herăstrău (Nr. 12) - Inquam Photos / Saul Pop

Update 8:19: Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL la funcţia de edil general al Capitalei, a votat duminică dimineaţa, precizând, la ieşirea de la urne, că va încerca să "normalizeze" ce nu s-a întâmplat în Bucureştiul celor 30 de ani.

Inquam Photos / Octav Ganea

Update - 7.30: După primele 30 de minute de la deschiderea urnelor, votaseră în Bucureşti 10.300 de persoane.

Update ora 7.00: S-au deschis secţiile de votare din Capitală.

Locuitorii Capitalei sunt aşteptaţi, duminică, la vot, pentru a-şi alege reprezentanţii în administraţia locală. Cei care se prezintă la urne vor primi buletine de vot pentru alegerea primarului general, a primarului de sector, precum şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Consiliul Local (de sector). 

Secţiile de votare se deschid la ora 7.00, iar pe toată durata procesului electoral DC News vă va prezenta aici, precum şi în alte articole, cele mai importante aspecte şi evenimente din această importantă zi.  Votul se încheie la ora 22.00, nu la 21.00 ca până acum.

Pentru funcţia de primar general s-au înscris în competiţie următorii candidaţi: 

* Gabriela Firea (Partidul Social Democrat)

* Nicuşor Dan (independent)

* Sebastian Burduja (Partidul Naţional Liberal)

* Cristian Victor Popescu Piedone (Partidul Umanist Social Liberal)

* Mihai Adrian Enache (Alianţa pentru Unirea România)

* Dorin Iacob (Alternativa Dreaptă)

* Diana Şoşoacă Iovanovici (Partidul S.O.S. România)

* Alexandru Pânişoară (Partidul Ecologist Român)

* Filip Constantin Titian (independent)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel