Maia Pricopie este elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, în clasa a XI-a, și coordonatoarea proiectului Generation Z, proiect care, în martie 2021, a fost desemnat câștigător din partea României pentru Premiul Charlemagne.
Eleva a mai înregistrat recent un succes deosebit: a obținut o bursă în cadrul Programului FLEX (Future Leader Exchange). Astfel, în anul școlar următor (2021-2022), în calitate de bursier FLEX, va fi găzduită de o familie americană și va studia într-un liceu american. Ea dorește să urmeze studiile universitare în domeniul științelor sociale și juridice (relații internaționale, drept internațional). În paralel este pasionată de teatru, pictură, pian și sport.
Mai multe despre American Councils
„Înființate în 1974, Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) sunt o organizație non-profit ce lucrează pentru a îmbunătăți înțelegerea dintre țări, pentru a încuraja indivizii să facă schimb de idei și pentru a dezvolta colaborarea prin educație. Consiliile proiectează, implementează și sprijină programe inovative în Statele Unite, Europa, Eurasia, Orientul Mijlociu, Asia și Africa.
Aceste consilii administrează mai mult de 30 de programe de schimb de experiență și training, incluzând numeroase programe guvernamentale pentru liceeni, studenți, absolvenți și profesori. De asemenea, administrează în mod profesionist programe culturale, profesionale și academice pentru zeci de mii de participanți din Afghanistan, Africa, Eurasia, Orientul Mijlociu, Asia de Sud Est și Europa de Sud Est.” Sursa: https://americancouncils.ro/
O familie performantă – Premiul Nobel Junior pentru Economie, în 2019
Pentru că astăzi Maia devine majoră, îi spunem la mulți și buni ani, cu reușite care să se răsfrângă și asupra țării sale. De altfel, vestea de spre fericitul eveniment am captat-o de pe pagina de Facebook a tatălui său, Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, foarte fericit pentru copii săi.
Familia Pricopie îl are și pe Ștefan, 24 de ani, care la rândul lui este un tânăr cu rezultate remarcabile. Doctorand la Manchester University, cu o temă interdisciplinară de cercetare în economie și inteligență artificială, realizată în cadrul unui proiect mai larg finanțat de Ministerul Cercetării din UK și IBM, Ștefan a primit în 2019 Premiul Nobel Junior în economie.
DC News a scris despre aceste proiecte:
Premiul Charlemagne pentru elevii de la Colegiul National Mihai Viteazul din București
Eleva Maia Pricopie despre importanța experimentării altor culturi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News