Buddy, un câine deștept, și-a surprins stăpânii după ce a fost uitat afară. A privit fix în vizor și a sunat la sonerie ca să i se deschidă / VIDEO

captură video
captură video

Un câine i-a uimit pe toți atunci când a sunat la ușă, precum un om, ca să fie lăsat să intre în casă.

O familie din Minneapolis a fost surprinsă să descopere că Buddy, câinele lor, a reușit să evadeze din casă și să se întoarcă singur, sunând la ușă. Victor, stăpânul lui Buddy, era convins că patrupedul era în siguranță în locuință, dar a fost uimit când a auzit soneria și a realizat că tocmai câinele lor era cel care încerca să intre înapoi, relatează People.

Incidentul s-a produs după ce Buddy, un câine de doi ani, a învățat să sară gardul de 1,2 metri care împrejmuiește casa familiei. Victor a povestit că inițial nu a înțeles cum a reușit câinele să iasă din curte, dar și-a dat seama rapid când l-a văzut pe Buddy sărind gardul. În ziua în care câinele a apărut la ușă, familia nu realizase încă faptul că Buddy dispăruse.

Youtube video image
 

Buddy a lipsit de acasă timp de aproximativ 15 minute înainte de a-i lua pe toți prin surprindere atunci când a apăsat soneria și a așteptat calm să fie lăsat să intre. Așa au descoperit stăpânii că Buddy a învățat știa să folosească soneria, să apese pe clanță și chiar să privească în vizorul dotat cu cameră de supraveghere. În înregistrarea capturată de cameră Buddy apare ridicându-se pe labele din spate, apăsând soneria și privind în obiectiv, înainte de a se lăsa jos, asemenea unui om. Cu siguranță. acest incident i-a convins pe cei doi să ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că Buddy nu va mai reuși să sară gardul.

Cum îți poți dresa câinele să sune la ușă atunci când vrea în casă

Să-ți înveți câinele să sune la sonerie atunci când rămâne afară poate fi o amuzant dar mai ales util. Iată pașii pe care îi poți urma pentru a-ți învăța câinele să facă acest lucru:

Asigură-te că soneria este la o înălțime potrivită pentru câinele tău astfel încât să poată ajunge la ea cu ușurință. Dacă soneria este prea înaltă, poți folosi un buton de sonerie wireless care poate fi montat la o înălțime mai joasă.

Lasă câinele să vadă și să miroasă soneria pentru a se familiariza cu ea. Poți apăsa soneria în fața lui astfel încât să asocieze sunetul cu ceea ce urmează să învețe.

Folosește recompense! Recompensele sunt esențiale în dresajul câinelui. Fiecare pas corect trebuie răsplătit cu o gustare preferată sau cu laude entuziaste.

Învață-l să atingă soneria! Ține o recompensă aproape de sonerie și încurajează câinele să o atingă cu nasul sau laba. Când câinele o atinge, apasă soneria tu însuți și răsplătește-l imediat. Repetă acest pas până când câinele înțelege că atingerea soneriei îi aduce o recompensă.

După ce câinele a învățat să atingă soneria, încurajează-l să o apese singur. Poți face acest lucru prin mutarea treptată a recompensei mai aproape de sonerie, până când câinele apasă butonul fără ajutorul tău.

Asociază comportamentul cu un cuvânt de comandă. În momentul în care câinele înțelege ce trebuie să facă, adaugă o comandă verbală, cum ar fi „sună” sau „buton”. Repetă comanda de fiecare dată când câinele apasă soneria și recompensează-l.

Exersează acest comportament în diferite momente ale zilei și din diferite poziții, pentru a te asigura că animalul va răspunde corect indiferent de situație. Fii răbdător și consistent.

Continuă să recompensezi câinele pentru comportamentul corect, chiar și după ce a învățat. În timp, poți reduce frecvența recompenselor, dar continuă să-l lauzi și să-l încurajezi.

Prin urmarea acestor pași cu răbdare și consistență, câinele tău poate învăța să sune la sonerie atunci când rămâne afară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel