Budinca de cartofi cu brânză este un preparat rapid, extrem de ușor de preparat. Este rețeta ideală pentru o zi de duminică petrecută alături de cei dragi.
Ingrediente 4 porţii
- 800 gr cartofi fierţi în coaja, 250 gr brânză telemea, 100 gr caşcaval, 2 ouă, 200 gr smântână fermentată 18%, sare şi pipier după gust, 50 gr unt.
Budincă de cartofi cu brânză. Într-un bol adăugăm : brânza şi caşcavalul răzuite, smântâna, ouăle, sare şi piper după gust. Amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi îi tăiem în felii potrivite, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Budincă de cartofi cu brânză. Într-un vas termorezistent (uns cu unt) aşezăm un strat de cartofi alternativ cu un strat de compoziţie cu brânză. Vom obţine 3 straturi de cartofi şi 3 straturi de compoziţie cu brânză.
Budincă de cartofi cu brânză. Dăm budinca la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 25 minute sau până se formează o crustă frumoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News