Budincă de cartofi cu brânză este o rețetă ușoară, dar senzațională. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 2 ouă
- 250 gr brânză telemea mixtă (vacă + oaie)
- 250 g smântână cu 12% grăsime
- 2 -3 căței de usturoi
- 1 legătură mărar verde (sau pătrunjel după preferința fiecăruia)
- puțin rozmarin
- sare și piper după gust
- 50 gr unt
Cum se prepară
Cartofii se curăță, se spală bine şi se toacă cubuleţe mărunte. Se pun la fiert în apă cu puţină sare - trebuie să fie acoperiţi de apă - şi se fierb circa 20 minute. Mărarul se spală şi se toacă mărunt. Brânza se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă bine cu smântâna, scrie gustoase.net. Mai păstraţi 2-3 linguri de smântână pentru uns deasupra.
Se adauga mărarul tocat, usturoiul tocat mărunt, rozmarinul, piperul şi se amestecă bine. Ouăle se bat şi se amesteca în compoziţia de brânză. Se amestecă bine până se omogenizează. Cartofii fierţi se scurg de apă şi se amestecă în compoziţia de brânză şi smântână. Se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm sau o tavă dreptunghiulară. Se pune compoziţia de cartofi, se unge cu smântâna rămasă la suprafaţă şi se dă tava la copt în cuptorul încins la 180°.
Se coace circa 25 de minute până se formează la suprafaţă o crustă frumoasă aurie. Budinca se poate servi caldă sau rece, cum preferați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu