Budincă de cartofi. Rețetă de post

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Budinca de cartofi poate reprezenta o rețetă delicioasă în perioada postului. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 250 g brânză tofu sau caşcaval de post
 50 g seminţe de chimen
 sare
 50 g margarină

Cum se prepară

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scurg bine de apă şi se lasă să se răcească. După s-au răcit, se curăţă de coajă şi se împart în două. Jumătate se pasează şi cealaltă jumătate se taie felii subţiri, potrivit retete.unica.ro.

Se unge o formă cu margarină şi se aşază primul strat de cartofi tăiaţi felii. Separat, într-un bol, se pasează ceilalţi cartofi şi se fac piure. Piureul obţinut se amestecă cu margarina, seminţele de chimen şi se amestecă cu brânza de post sau caşcavalul. Se întinde crema de cartofi şi se acoperă cu alt strat de felii de cartofi. Se bagă în cuptor şi se serveşte caldă, ornată cu verdeaţă.

Vezi și: Spaghete bolognese de post. Cum se prepară: Rețeta

Spaghete carbonara de post. Cum se prepară: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel