Budincă de casă, rețetă. Dulcele pe care nu-l poți refuza. Budinca de casă face furori printre iubitorii de dulce. Se prepară extrem de ușor și este un desert aromat și ușor.
4 căni lapte (cana de 250 ml)
4 gălbenuşuri
1 cana zahăr
1/2 cană făină sau amidon alimentar
1 vârf cuţit sare
1 linguriţă extract (esenţa) de vanilie
2 linguri mari de unt (50 g)
Budincă de casă, rețetă. Se încălzeşte laptele. Într-un vas, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi sarea până se spumează (1-2 minute, cu mixerul). Se adaugă făina cernută şi se amestecă totul bine.
Budincă de casă, rețetă. Se adaugă o cană de lapte fierbinte peste compoziţia de făină şi se amestecă energic, scrie laurasava.ro. Se toarnă apoi întreaga compoziţie peste laptele înfierbântat (care e pe foc, la foc mic) amestecând încontinuu. Se lasă budinca pe foc până se îngroaşă.
Budincă de casă, rețetă. Se adăugă esenţa de vanilie şi untul, tăiat în bucăţi, se amestecă din nou foarte bine şi se lasă la răcit. Se serveşte simplă sau cu fructe ori sirop de fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu