Adori budincile? Această rețetă ți se va potrivi mănușă, mai ales că nu are nici zahăr. Așadar, silueta nu va avea de suferit, iar tu îți vei satisface pofta de dulce.
Ingrediente
2 căni de lapte (poate fi lapte integral, lapte de migdale sau lapte de cocos)
3 linguri de amidon de porumb
3 linguri de cacao pudră fără zahăr
1/4 linguriță de sare
1 linguriță de extract de vanilie
îndulcitor la alegere (stevia, eritritol, sirop de arțar fără zahăr) după gust
Cum se prepară
Într-o oală, amestecă amidonul de porumb, cacaoa și sarea. Adaugă laptele treptat în oală, amestecând bine pentru a preveni formarea de cocoloașe. Pune oala pe foc mediu și continuă să amesteci până când compoziția începe să se îngroașe. Redu focul și lasă să fiarbă amestecul timp de încă 2-3 minute, amestecând încontinuu, până când devine suficient de groasă pentru a acoperi spatele unei linguri.
Ia oala de pe foc și amestecă extractul de vanilie și îndulcitorul după gust. Toarnă budinca în boluri sau forme individuale și lasă să se răcească la temperatura camerei. Dacă dorești, poți decora cu fructe proaspete, fructe uscate sau fulgi de ciocolată fără zahăr.
Poți să ajustezi cantitatea de îndulcitor și cacao în funcție de preferințele tale personale. Este o rețetă versatilă și delicioasă pentru cei care doresc să evite zahărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu