Un desert care vă va încânta papilele gustative. Ușor și rapid, perfect pentru weekend
Rețetă pentru 6 porții
ingrediente
2 ouă
1/4 lingurita sare
3/4 cana zahar
1 cană lapte degresat
1/3 cană suc de lămâie proaspăt stors
3 linguri de făină
1 lingură coajă de lămâie mărunțită fin
1 lingură de unt topit
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 350 F. Pulverizați 6 castroane mici cu spray de gătit. Separați ouăle și așezați albușurile într-un bol pentru amestecare; puneți gălbenușurile de ou într-un bol separat de amestecare. Folosind un mixer la viteză mare, bateți albusurile de ou și sarea. Adăugați treptat 1/4 cană de zahăr; mixați până când zahărul este complet dizolvat și se formează vârfuri rigide. Cu un tel, bateți gălbenușurile de ou și 1/2 cană de zahăr până la omogenizare; se adaugă laptele, sucul de lămâie, făina, coaja de lămâie și untul. Se amestecă aproximativ 2 până la 3 minute. Folosind o spatulă de silicon sau cauciuc, pliați ușor albușurile de ou în amestecul de gălbenușuri de ou. Puneți 1/2 ceașcă de amestec în fiecare bol. Se introduc în cuptor. Se coace 20 - 25 minute sau până când blaturile de budincă sunt aurii și ferme. Îndepărtați din cuptor și serviți după ce se răcesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu