Budinca de macaroane cu brânză este unul dintre deserturile copilăriei. Iată rețeta din 1955 care și astăzi este iubită....
Ingrediente
- 400 g macaroane
- 3 pahare apă
- 1 vârf de cuțit sare
- 3 linguri brânză de oaie
- 3 linguri brânză de vaci
- 3 ouă
- 2 linguri zahăr
- 1 pahar lapte
- 1-2 linguri untură
- 1 păhăruț pesmet
- 1 lingură unt
Cum se prepară
Fierbe macaroanele într-un vas cu apă și sare. Separat, amestecă într-un vas brânza de oaie și brânza de vaci cu ouăle, zahărul și laptele, potrivit reteteistorice.ro. Adaugă în această compoziție macaroanele fierte și bine scurse de apa în care au fiert și amestecă totul bine.
Pune totul într-o tavă unsă cu untură și presărată cu pesmet. Deasupra, adaugă untul topit și introdu tava în cuptor. Lasă la cuptor până se rumenește ușor. Servește.
Vezi și: Prăjitură secuiască. Rețeta veche din 1938
BONUS: Prăjitură cu cacao
Ingrediente
- 250 g zahăr
- 60 g unt
- 1 ou
- 250 g făină
- 1 cană lapte
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- puțină esență de vanilie
- puțină sare
- miezul de la 10 nuci
- puțin unt și puțină făină pentru uns și tapetat tava
- puțin zahăr pudră
Cum se prepară
Untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă oul, laptele, făina, cacaoa, praful de copt, esența de vanilie și puțină sare și se amestecă foarte bine, potrivit reteteistorice.ro. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Miezul de nucă pisat mai mare (nu măcinat) se presară pe întreaga suprafață a prăjiturii. Se pune tava la cuptor. Când e coaptă prăjitura, se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească.
Se scoate prăjitura din tavă, se taie în bucăți pătrate și se pudrează cu zahăr. Se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu