Îți amintești de budinca de macaroane făcută de mama? Ai prilejul de a readuce gustul copilărie chiar la tine acasă. Iată rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci...
Ingrediente
450 g paste
450 g brânză de vaci
3-4 ouă
120 g unt
un praf de sare
4 linguri zahăr tos
Cum se prepară
Fierbe macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Împarte untul în 2 părți egale. Jumătate lasă la topit, cu jumătate vei tapeta mai târziu tava. Când pastele sunt aproape gata (al dente, nu trebuie să le lași să se fiarbă de tot), scurge-le de apă și dă-le printr-un jet de apă rece, potrivit retete.unica.ro. Preîncălzește cuptorul.
Bate ouăle bine și combină-le cu untul topit și restul de ingrediente. Amestecă totul cu macaroanele. Tapetează tava cu unt. Toarnă compoziția uniform în tavă. Dă la cuptorul deja încins, la temperatură mare, timp de 30-40 de minute.
Opțional, mai poți presăra zahăr pe deasupra, să se formeze o crustă dulce, rumenă și crocantă.
Vezi și: Budincă de vanilie, fără zahăr. Cea mai ușoară rețetă de desert. Se face rapid și este foarte bun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu