Budincă de orez cu lapte, rețeta. Cel mai gustos desert făcut în casă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Dacă ai poftă de un desert aromat și ușor de preparat, budinca de orez este fix ce căutai. Iată cum se prepară rețeta.

Budinca de orez este un desert iubit atât de cei mici, cât și de cei mari. Nu este o rețetă greu de preparat, iar aromele sale îl vor îmbia până şi pe cel mai exigent iubitor de dulce. Astfel, nu doar că te vei putea bucura de o "prăjitură" de casă, dar vei reuşi să le faci şi o surpriză extrem de plăcută celor dragi.

Ingrediente

 180 g orez prefiert
 500 ml apă
 500 ml lapte călduţ
 250 ml lapte rece
 3 ouă
 1 praf nucşoară
 1 praf sare
 250 g zahăr
 1 lingură unt

Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

Prăjitura Alexandra. Deliciu cu budincă și căpșune. Rețeta de senzație

Pentru decor:

3 linguri zahăr

Cum se prepară

Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. În acest moment, se acoperă crăticioară cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10 minute. Se adaugă laptele cald, se acoperă din nou cu capacul şi se lasă la fiert încă 10 minute. Se trage apoi crăticioara de pe foc şi se pune nucşoara, potrivit retete.unica.ro.

Cât fierbe orezul, într-un castron se amestecă ouăle, zahărul şi laptele rece până ce se topeşte zahărul. Apoi, acest amestec se pune în orezul fiert în apă. Un vas de cuptor se unge cu puţin unt şi se toarnă amestecul de orez. Se pune deasupra restul untului şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 5 minute. După acest timp, se presară zahărul şi se mai lasă 5 minute la cuptor pentru ca acesta să se topească.

Vezi și: Prăjitura Coca Cola. Desertul fabulos care merită încercat. Este delicios!

Budincă de pâine. Rețeta surprinzător de gustoasă

Varianta clasică de budincă

Dacă preferi budinca în varainta clasică, poți încerca această rețetă cu vanilie:

Ingrediente

 135 g zahăr
 50 g faina
 3 ouă bătute
 500 ml lapte
 esenţa de vanilie
 2 linguri de unt moale
 un vârf de sare

Cum se prepară

Într-o crăticioară medie, combină zahărul, făina şi sarea. Adaugă ouăle şi laptele, amestecând bine, potrivit retetepractice.ro. Pune cratiţa la foc mic, amestecând constant. Când budinca de vanilie începe să se întărească, opreşte focul, adaugă esenţa de vanilie şi untul, continuând să amesteci pentru 2-3 minute, până când untul s-a topit. Se decorează cu fructe sau se pudrează cu puţină scorţişoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel