Dacă vrei un desert delicios, fără zahăr, această rețetă de budincă de orez este perfectă. Iată cât de ușor se prepară...
Ingrediente
1 cană de orez (preferabil orez cu bobul lung)
3 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte de migdale sau lapte de cocos pentru o variantă fără lactate)
coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional, pentru aromă, dacă nu este tratată chimic)
1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
scorțișoară (opțional)
fructe proaspete sau uscate pentru decor și aromă (opțional)
Cum se prepară
Clătiți orezul în apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon.Într-o oală medie, combinați orezul clătit, laptele și coaja rasă de lămâie sau portocală. Puneți oala pe foc mediu și lăsați amestecul să dea în clocot. Reduceți focul la minim și acoperiți oala. Lăsați orezul să fiarbă timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când orezul este moale și a absorbit majoritatea lichidului.
Dacă folosiți, adăugați extractul de vanilie și scorțișoară pentru aromă. Amestecați bine. Îndepărtați coaja de lămâie sau portocală, dacă ați folosit-o. Transferați budinca de orez în boluri individuale sau într-un bol mare și lăsați-o să se răcească timp de 10-15 minute.
După ce s-a răcit puțin, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru cel puțin o oră sau peste noapte. Serviți budinca de orez rece, decorată cu fructe proaspete sau uscate, dacă doriți.
Această rețetă este simplă și delicioasă, iar faptul că nu conține zahăr o face o opțiune sănătoasă de desert sau gustare. Poate fi adaptată și personalizată după preferințe, adăugând sau eliminând ingrediente pentru a obține gustul dorit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu